Как в Китай залавят и наказват пешеходците нарушители (ВИДЕО)

Pan.bg 26 мар 2019 | 19:11 views (620) commentaries(0)
img
auto.blitz.bg


Китайската полиция публикува поучителен видеоклип, в който камера за видеонаблюдение заснема пешеходец-нарушител. На кадрите се вижда как нищо не може да спре мъжа, който е тръгнал да пресича улица на забранено място въпреки оживения трафик и разделителната мантинела, съобщава "Дейли мейл".

Той се опитва да прескочи ограждението, разделящо двете платна за движение, но тутакси му се случва нещо много лошо и той веднага е наказан за нарушението.

Както се вижда, това нарушение не се случва за първи път. Видеото показва, че по-рано друг пешеходец умишлено събаря мантинелата. Според полицията, с помощта на камери, е установена самоличността на нарушителите и ще им бъдат наложени глоби.

Как действа системата за разпознаване на пешеходците нарушители на правилата за движение по пътя в страната с гигантско населения и защо наказанията и глобите там са неизбежни.

През миналата година, В Шенжен за първи път в света стартира камера за фиксиране на нарушения от пешеходци. Тя бе инсталирана на едно от оживените кръстовища на града и следи хората, пресичащи пътя при забранителен сигнал на светофара. За да се определи самоличността на нарушителя, камерата използва технологията за разпознаване на лица.

По време на тестването на системата на голям екран до кръстовището бяха показвани снимки на нарушители. По-късно стартира специален уебсайт с информация за нарушителите. Накрая, след пускането на системата в пълноценна експлоатация, на страниците на нарушителите в социалните мрежи бяха публикувани наказанията и глобите им.

Освен това фактът на глобата засяга кредитния рейтинг, който се изчислява за всички китайски граждани.Основното предимство на такава система, според разработчиците ѝ, е неизбежността на наказанието.

„Пешеходците, които пренебрегват правилата, винаги са били проблем в Китай. С класическите глоби беше невъзможно решаването на проблема. Нашата технология позволява да се предотврати повторно нарушение: човек няма да пресече пак на червено, знаейки, че неизбежно ще получи наказание ”, казва Ван Юн, мениджър на компанията Intellifusion, който се занимава със системи за фиксиране на нарушения, в интервю за South China Morning Post.

Планирана е цяла мрежа от такива камери навсякъде в Китай, което ще спомогне за намаляване на разходите за полицейски служители, изпълняващи подобни функции./auto.blitz.bg


https://vod2ren.cdnvideo.ru/ren/2019/03.19/25.03.19/%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B4.mp4
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker