Швейцарска елитна ескадрила направи демонстрация на грешното място

Pan.bg 10 юли 2019 | 16:53 views (572) commentaries(1)
img www.letene.com

Известната швейцарска елитна ескадрила за висш пилотаж и аеробатика “Patrouille Suisse” погрешка направи зрелищна демонстрация на място, отдалечено на около 6 километра от планираното.

Елитните пилоти на Швейцария е трябвало да прелетят и да изпълнят своите аеробатични фигури над градчето Лангенбрук, в което се провеждали тържества във връзка със 100-годишнината от смъртта на легендарния швейцарски авиатор Оскар Биндер – първият пилот, прелетял със самолет Алпите през 1913 г.

Поради грешка при визуалното ориентиране обаче, лидерът на формацията повел колегите си към отстоящото на около 6 километра западно селце Мюмлисвил, където се провеждал фестивал на йодлерите (типични народни напеви, характерни за алпийските области). Там ескадрилата изпълнила и цялата си аеробатична програма, без да разбере че е над грешното място.

Швейцарското министерство на отбраната се е извинило за грешката, обяснявайки я с това че самолетите Northrop F-5E Tiger II, с които лети елитната ескадрила, всъщност не са боеспособни машини и не са оборудвани нито с GPS, нито със стандартното за тези изтребители навигационно оборудване.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  К во е туй? 10 юли 2019, 17:02
   
  6
   
  0

  всъщност не са боеспособни машини и не са оборудвани нито с GPS, нито със стандартното за тези изтребители навигационно оборудване. Е КАК ТОГАВА СЕ ОРИЕНТИРАТ? ПО ПЛАНИНСКИТЕ ВЪРХОВЕ ЛИ? ИЛИ ГИ ВОДЯТ ПО ТРАСЕ ОТ РЛС?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker