ФОТО-ИЗНЕНАДА ОТ БУРГАС: МЕТАМОРФОЗИТЕ НА КОРАБ "ДЕСИ" ОТ ДЕСАНТНА БАРЖА ДО...МОРСКИ ТРУЖЕНИК!

Pan.bg 15 май 2017 | 19:25 views (6457) commentaries(0)
img Българските морски новини

Специално за Pan.bg от Бургас - Ърни Хемингуей

Нашият неуморен кореспондент от Бургас Ърни Хемингуей продължава да ни радва с интересни новини и снимки. Този път той изпълнява обещанието си да ни разкаже за поредния кораб ремонтиран в местното кораборемонтно предприятие през 2016 г. В случая това е впечатляващия кораб "Деси", преоборудван от бивша десантна баржа.

"Деси" има следните характеристики: товароподемност около 200 тона, дължина 56 метра, газене 0,8 метра при носа и 1,8 метра при кърмата. Във връзка с изпълнението на различни хидро-технически проекти корабът разполага с работна площадка, изградена в носовата част. Върху работната площадка може да се разположи техника с маса до 70 тона.

Корабът обикновено участва в изграждането и реконструкцията на хидротехнически съоръжения: морски пристанища, речни пристанища, брегозащитни съоръжения и друга инженерна инфраструктура, монтаж и демонтаж на конструкции в морето, монтаж и демонтаж на детайли под вода и набиване на шпунтове в морето. Оператор на "Деси" е фирма MET.

Благодарим на нашия сътрудник от Бургас и очакваме следващото му включване! Вероятно то ще бъде посветено на скорошното пътуване на Ърни до близкия остров Света Анастасия. Както си му е реда Ърни е помислил за някой добър познавач на острова, който ще ни разкаже интересни истории за него и ще ни информира за новостите там.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ФОТО-ИЗНЕНАДА ОТ БУРГАС: МЕТАМОРФОЗИТЕ НА КОРАБ "ДЕСИ" ОТ ДЕСАНТНА БАРЖА ДО...МОРСКИ ТРУЖЕНИК!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker