ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС: ПЪЛНА ПРОМЯНА (2)

Pan.bg 17 май 2017 | 13:01 views (11844) commentaries(0)
img Българските морски новини

Специално за Pan.bg от Бургас - Ърни Хемингуей

През юли 2016 г. публикувахме фото-репортаж за пристанище Бургас под заглавие "Пълна промяна". Тогава Ви показахме в детайли ремонтните дейности в района на Морска гара. По-малко от година по-късно строителните дейности са напълно завършени, открита е зоната за обществен достъп, а самото пристанище има изцяло европейски вид. В навечерието на 114-та годишнина на пристанището Ви предлагаме поредната увлекателна фото-разходка с нашия кореспондент Ърни Хемингуей.

В новия репортаж на Ърни можете да видите обширната паркинг зона на пристанището (снимка 1), новите пейки с морски орнаменти (снимка 2), емблемите на яхт-клуба и пристанището (снимки 3 и 14), централният постер, който рекламира Порт Бургас като круизно пристанище (снимка 4), кулата на Морска администрация (снимка 5), един от магазините за сувенири (снимка 6), пътеводител към пристанището (снимка 7), старата лодка срещу Морска гара (снимка 8), знамената на България, ЕС и пристанището (снимка 9), детската площадка с морски мотиви пред Магазия-1 (снимка 10), старата пристанищна кула (снимка 11),
официалният вход към пристанището (снимки 12 и 13), паркинг огражденията с форма на риба (снимка 14) и Магазия-1 (снимка 15).

Благодарим на нашия кореспондент от Бургас и очакваме следващото му включване! По случай 114-та годишнина на пристанището той ще има удоволствието да ни представи две силно въздействащи и запомнящи се морски находки - култовата бургаска лодка "Целувка" и бягащата по вълните яхтичка "Мистрал". И двете отдавна не плават, но посрещат символично туристите в района на пристанището, където са изложени като експонати.

Ърни ни е подготвил и още една изненада - осигурил е специален дописник за Pan.bg от остров Св. Анастасия. Очаквайте и първото включване на новия ни сътрудник Херман Мелвил от острова с ексклузивни кадри и серия от интересни истории! Понеже е свързан с остров Св. Анастасия професионално от дълги години, г-н Мелвил ще има удоволствието да ни разкрие стъпка по стъпка неговите тайни, както и да следи за новостите тук.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС: ПЪЛНА ПРОМЯНА (2)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/16 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker