Отбелязваме Деня на река Дунав!

Pan.bg 29 юни 2017 | 11:09 views (2491) commentaries(0)
img
/КРОСС/ Днес за 14-а поредна година държавите по поречието на реката ще отбележат Международния ден на река Дунав, който цели да привлече общественото внимание към значението на реката за регионите и устойчивото използване на водите й.

Като символ на подкрепа в страните по поречието на втората по дължина река в Европа се организират множество фестивали и инициативи за опазването й, пише БГНЕС.

У нас традицията се запазва и за трета поредна година един от най-мащабните младежки фестивали за изкуства в страната - The Bridge ще посвети част от активностите си на река Дунав. Тазгодишното издание ще се състои в дните 16-23 юли 2017 г. във Видин, където юноши от цялата страна ще дадат воля на въображението си и ще създадат произведения на изкуството, обвързани с опазването на емблематичния символ на града.

"Щастливи сме, че за поредна година имаме възможността да съберем младежи от цялата страна, готови да развият и споделят своя талант. The Bridge е вълшебно лятно преживяване, което заразява с творчество във всичките му форми. Всеки ден от фестивала, ние увличаме участниците в духа на изкуството и се опитваме да ги поощрим да създават изкуство навсякъде около себе си", споделят организаторите на фестивала.

The Bridge Fest се провежда за седма година на територията на Видин и ежегодно събира над 150 подрастващи на възраст 14-20 години от цялата страна
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker