ДИВО И КРАСИВО: ВИЖТЕ ЗАЛИВЧЕТО БОЛАТА, ЗАКЛЮЧЕНО МЕЖДУ СКАЛИТЕ НА НОС КАЛИАКРА!

Pan.bg 02 юли 2017 | 09:36 views (6929) commentaries(0)
img Българските морски новини № 52

Специално за Pan.bg от Болата - Джузепе Гарибалди

Нашето пътешествие на север към Балчик, Бялата лагуна, Калиакра и Тюленово продължава с нова серия от снимки на сътрудника ни Джузепе Гарибалди от Шабла. Днес "гостуваме" в един от най-красивите заливи по българското Черноморие - Болата, който се намира на територията на резерват Калиакра в близост до с. Българево.

Заливчето на Болата, което е заключено между скалите от източната страна на нос Калиакра и малкият плаж са добре известни на туристите и любителите на морски приключения. Южната част на заливчето е приютила цяла флотилия от лодки (снимки 8 и 9), които се използват за риболов и морски разходки (снимка 7). Двете буни на входа на заливчето укротяват силата на вълните и вътрешността му е спокойна като езеро за радост на туристите (снимка 11). От северната страна на Болата се намират няколко причудливи скални образувания (снимки 1, 2, 4, 5 и 6) и клисура, през която тече малка река. В района са открити останки от антично селище и скални пещери-жилища.

Благодарим на нашия кореспондент от Шабла и очакваме следващото му включване! Засега имаме обещанието му да ни разкаже най-интересните легенди и предания за Болата, както и да ни покаже в снимки нос Калиакра и месността Дълбока.

Следете българските морски новини в Pan.bg!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ДИВО И КРАСИВО: ВИЖТЕ ЗАЛИВЧЕТО БОЛАТА, ЗАКЛЮЧЕНО МЕЖДУ СКАЛИТЕ НА НОС КАЛИАКРА!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/11 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker