ЕКСКЛУЗИВНО: ВИЖТЕ СУПЕРФЕРИБОТИТЕ ОТ МЕЧАТА БЪРЛОГА! (ГОРЕЩИ СНИМКИ)

Pan.bg 28 авг 2017 | 16:16 views (8247) commentaries(0)
img Международна морска хроника № 6

Специално за Pan.bg от Игуменица - граф Монте Кристо

След като ни показа в снимки мегаяхтата Faith на милиардера Лорънс Строл (22 юли 2017), най-свирепите морски чудовища на Средиземно море (26 юли 2017), храма на Посейдон, разположен на нос Сунион (31 юли 2017) и крилатия кораб от остров Керкира (24 август 2017), днес нашият приятел граф Монте Кристо ни изпраща поредните страхотни кадри от пристанище Игуменица в западната част Гърция.

Някога малко рибарско селище в наши дни Игуменица е едно от водещите фериботни пристанища на Гърция. Намира се област Епир, в подножието на планината Мицикели, част от голямата планинска верига Пинд. Интересен факт е, че Мицикели е гръцки превод на славяно-българското наименование Меча бърлога. Освен за присъствието на славяните в този отдалечен край в близост до Албания наименованието свидетелства и за наличието на големи популации от мечки в миналото. Значението на Игуменица се увеличава след завършването на новата магистрала Егнатия одос, която преминава през северната част на страната и свързва Солун с градовете от вътрешността и йонийското крайбрежие. През Игуменица преминават и маршрутите на водещите туристически фирми в посока към Италия и градовете Анкона, Бари, Венеция, Триест, както и към островите Корфу, Закинтос, Паксос, Кефалония, Итака и Лефкада.

В Игуменица са разположени офисите на десетина от водещите фериботни компании в Средиземноморието, включително Anek Lines, Grimaldi Lines, Minoan Lines, Ionion Lines, Ventouris Ferries, Superfast Ferries и др. На снимките на нашия приятел можете да видите фериботите Agia Theodora (снимки 1 и 2), Bari (снимка 6), Nikolaos (снимки 3,4, 5 и 8), Vastervik (снимка 9) и Asterion (снимки 12, 13, 14, 15, 16 и 17). На фона на града с население около 15 хил. души фериботите изглеждат огромни, а пристанището сякаш е малко, за да ги приеме (снимка 20). С отдалечаването от пристанището перспективата се сменя и планините се извисяват над плавателните съдове, които макар и с дължина над 150 метра всеки, изглеждат като малки корабчета в подножието на върховете на Пинд (снимки 10 и 11).

Ро-ро кораб Asterion с IMO номер 9349760 има дедуейт 7000 тона, дължина 186,63 метра, широчина 26 метра. Построен е през 2007 г. и плава под гръцки флаг.

Ро-ро кораб Vastervik с IMO номер
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > > 8604345 има дедуейт 4000 тона, дължина 163,39 метра, широчина 25 метра. Построен е през 1986 г. и плава под кипърски флаг.

Благодарим на граф Монте Кристо за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете международните морски новини в Pan.bg!Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЕКСКЛУЗИВНО: ВИЖТЕ СУПЕРФЕРИБОТИТЕ ОТ МЕЧАТА БЪРЛОГА! (ГОРЕЩИ СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/20 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker