ЕКСКЛУЗИВНО: МИНАВА, ПИРАТСКИЯТ КОРАБ МИНАВА! ВИЖТЕ "КУКАТА" В 15 КАДЪРА!

Pan.bg 06 сеп 2017 | 23:07 views (6731) commentaries(0)
img Българските морски новини № 108

Специално за Pan.bg от Бургас и нашия Черноморски приятел Ърни Хемингуей

Червеният катамаран "Кук" е добре познат на гостите и жителите на Бургас и Поморие. През 2017 г. той гостува и в Pan.bg на два пъти. И ако досега сме го представяли в статично положение - по време на зимуването му в Поморие или на кея в Бургас в началото на туристическия сезон, днес е време да го покажем в движение и в пълния му блясък - при завръщането му с туристи на борда от легендарния остров Света Анастасия.

Благодарение на Ърни Хемингуей публикуваме обширна фото-сесия на катамаран "Кук", която отразява влизането му в пристанището на Бургас след едно от редовните плавания през почивните дни. Обикновено през летните уикенди корабът извършва кратки пътешествия от Магазия-1 до Острова и обратно от 11:00 до 13:30 часа и 14:00 до 16:30 часа.

При наличие на желаещи вечерно време се провеждат романтични морски разходки от 18:00, 19:00, 20:00 и 21:00 часа. В делничните дни (понеделник, вторник, сряда и петък) се организира атрактивно пиратско парти.

Програмата за пиратското парти обикновено включва морски круиз, пиратска развлекателна програма, плуване в морето, улов и приготвяне на миди, обяд с напитки. Четвъртък е денят от седмицата, резервиран за круизи до Созопол или Поморие.

Любопитен факт е, че туристическите агенции представят катамарана "Кук" сред англоезичните гости като Captain Hook (англ. hook - кука, канджа, нож), което вероятно им звучи по-автентично и някак си по-пиратски. В сравнение с пиратите например великият откривател (Джеймс) Кук е далеч по-безобиден и подобно име трудно би привлякло вниманието на жадните за атракции туристи. Което не попречи на морските зевзеци от Бургас напоследък да присвоят ново име на червения катамаран, което е производно от "Кук" - "Кук-ата". В шегите си те свързват "Куката" с популярния герой от хитовия сериал "Под прикритие".

Онези от Вас, които все още не са пътували по море от Бургас до остров Света Анастасия могат да го направят през септември. С катамаран "Кук" или катамаран "Анастасия" и тримаран "Афала", които са на разположение на Морска гара.

Благодарим на Ърни Хемингуей за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете българските морски новини в Pan.bg!

КАТАМАРАНЪТ "КУК" В PAN.BG

6 февруари 2017:

ФОТО-ГАЛЕРИЯ ОТ
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > > САРАФОВО И ПОМОРИЕ ИЛИ КЪДЕ ЗИМУВАТ...БУРГАСКИТЕ КАТАМАРАНИ „КУК“ И „АНАСТАСИЯ“?

http://www.pan.bg/view_article-70-371693-FOTO-GALERIYA-KYDE-ZIMUVATBURGASKITE-KATAMARANI.html

Българските морски новини № 53

5 ЮЛИ 2017: ЕКСКЛУЗИВНО ФОТО-ОКО ОТ МОРСКА ГАРА-БУРГАС: ОТКРИЙТЕ ТАЙНИТЕ НА ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ С КАТАМАРАН "КУК" И КОРАБ "МИРЕЛА"!

http://www.pan.bg/view_article-70-394055-EKSKLUZIVNO-FOTO-OKO-OT-MORSKA-GARA-BURGAS-KATAMARAN-KUK-I-KOR.html
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЕКСКЛУЗИВНО: МИНАВА, ПИРАТСКИЯТ КОРАБ МИНАВА! ВИЖТЕ "КУКАТА" В 15 КАДЪРА!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/15 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker