ГАЛЕРИЯ: ТАЙНИТЕ НА ОСТРОВНАТА ЗОНА. ВИЖТЕ МАЛТИЙСКАТА ФЛОТА ВЪВ ВАРНА!

Pan.bg 07 сеп 2017 | 11:19 views (3627) commentaries(0)
img
Българските морски новини № 109

На 2 септември екип на ПАН.БГ рискува, за да заснеме от най-високата точка на Аспаруховия мост във Варна корабите, които се намират на островната зона по канала море-езеро.
Самото преживяване наистина си е рисково, пресичането на моста пеша, по време на движение на стотици автомобили си е една голяма емоция.
След това докато снимаме и се опитваме да фокусираме десетките кораби, лодки, яхти и всякакви други плавателни съдове, краката ни и ръцете ни буквално треперят и то силно от всяко едно преминаване на натоварените до горе тирове със зърно по моста.
В няколко части ще ви представим какво заснехме в КРЗ "ОДЕСОС", КРЗ "БУЛЯРД", порт "Одесос" ПМБ АД, тировете пълни със зърно, рибарският и яхтеният пристан под стария мост на стария канал на Варна.
Започваме с КРЗ "Одесос" - снимки от корабите преминали там ще ви покажем още в няколко новини, защото наистина са доста.
В КРЗ "Одесос" през цялото лято кипеше усилен труд, защото не минаваше и седмица без да е пълна стоянката за кораби за ремонт.
През септември тук са MAX SUN, SEAEXPLORER, MAX CHAMPION и SEAPRIDE.
Интересното е, че и четирите кораба плават под малтийски флаг. Случайно или не, те бяха събрани един до друг през септември.

Интересното за 128 метровия MAX SUN, плаващ под флага на Малта е, че почти 2 месеца бе на лятната стоянка на Фичоза, изчакващ за ремонт. За неговия престой ще пишем съвсем скоро с много снимки.
SEAEXPLORER - 176 метра, премина пълен ремонт и пълно пребоядисване. Може да се запознаете с него още от водещата ни снимка тук - където все още е без име. Скоро ще ви представим пълна гама от снимки от неговия ремонт.
Тук рекорд по дължина заема малтийският SEAPRIDE - цели 183 метра.
Последният кораб също плава под флага на Малта - MAX CHAMPION.РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: ТАЙНИТЕ НА ОСТРОВНАТА ЗОНА. ВИЖТЕ МАЛТИЙСКАТА ФЛОТА ВЪВ ВАРНА!

ПРЕДИШНА СНИМКА 5/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker