ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО КЪМ НЕПТУН: ГРЪМКИ ИМЕНА - ВИЖТЕ КОЙ Е "ДОН КАРБУРАТОРЕ" ОТ БАЛЧИК И КОЯ - "ВЕСЕЛАТА АНШОА" ОТ САРАФОВО?

Pan.bg 26 сеп 2017 | 11:23 views (2458) commentaries(0)
img Българските морски новини № 125

Специално за Pan.bg от Балчик и Сарафово и нашите Черноморски приятели Майн Рид и Даниел Дефо

През уикенда нашите кореспонденти от Балчик и Сарафово попаднаха на три интересни лодки с оригинални имена, чиито снимки ни изпратиха и публикуваме днес.

Първата лодка е от Балчик, а името изписано на борда й (на латиница) е Don Karburatore. Външна маркировка - БЧ-6562. Не по-малко предизвикателно е името на лодката-мъник, застанала до Don Karburatore - Invader (англ. нашественик, окупатор).

Третата лодка е созополската Veselata Anshoa (отново на латиница!), която гостува в пристанището на Сарафово от няколко дни. Външна маркировка - Сз-673.

С това отваряме темата за българските кораби с необикновени имена. В новата ни рубрика предстои да видите "каймака" в черноморските и дунавските ни пристанища - все отбрани плавателни съдове, които със сигурност предизвикват усмивката на Нептун с предизвикателните си имена и неподражаемото чувство за хумор на собствениците им.

Междувременно в Сарафово очакват посещението на луксозна бургаска моторна яхта и известен научно-изследователски кораб, за които ще Ви информира допълнително Даниел Дефо.

Благодарим на Майн Рид и Даниел Дефо за снимките и очакваме следващото им включване.

Следете българските морски новини в Pan.bg!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО КЪМ НЕПТУН: ГРЪМКИ ИМЕНА - ВИЖТЕ КОЙ Е "ДОН КАРБУРАТОРЕ" ОТ БАЛЧИК И КОЯ - "ВЕСЕЛАТА АНШОА" ОТ САРАФОВО?

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker