ФОТО-УДАР: ДВЕ В ЕДНО - ОТНОВО ДЕЛФИН, НО ТОЗИ ПЪТ И...АКУЛА В БУРГАСКОТО ПРИСТАНИЩЕ!

Pan.bg 20 ное 2017 | 17:36 views (2300) commentaries(0)
img Българските морски новини № 158

Специално за Pan.bg от Бургас и нашия Черноморски приятел Ърни Хемингуей

Вероятно мнозина от читателите на Pan.bg си спомнят колоритния репортаж на нашите Черноморски приятели Ърни Хемингуей, Херман Мелвил и Ерик Табарли от 7 август т.г., озаглавен "Делфини в бургаското пристанище, редом до кораба "Воин на небесната дъга", който събра 4090 посещения.

Тогава Ви информирахме за двата делфина, забелязани от гражданите във вътрешния басейн на пристанището по време на посещението на кораба Rainbow Warrior на световната еко-организация Greenpeace, а единият от тях показахме и на снимка.

Днес отново имаме удоволствието да насочим вниманието Ви към поредния делфин в бургаското пристанище. Този път обаче не става дума за истински делфин, а само за рейдова лодка-ветеран, която носи името на симпатичния морски бозайник на борда си.

Освен "Делфин" през м. октомври нашият Черноморски приятел Ърни Хемингуей успя да "улови" в обектива и рейдовата лодка "Акула". Темата за рейдовите катери не е нова за Pan.bg. Наскоро Ви разказахме за успехите на бургаския тримаран "Афала" (25 септември 2017), преустроен в трикорпусник за туристически цели от бившия рейдови катер със същото име. От същата серия са построени още няколко катера, включително "Лин", "Лотос" и "Дракон". През 2016 г. гостувахме на рейдовия катер "Верго" (с бургаска регистрация) в Ахтопол.

"Делфин" и "Акула", са от друга, по-различна серия, строена в чужбина. Тя включва общо 4 единици, с дължина малко над 16 метра и широчина около 4 метра. Братчетата на "Делфин" и "Акула" са наименувани съответно "Кит" (по-късно "Асен") и "Тюлен". Цялото "семейство" има германски произход и води началото си от Hamburger Motoren-Fabrik Carl Jastram.

Благодарим на г-н Ърни Хемингеуй за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ФОТО-УДАР: ДВЕ В ЕДНО - ОТНОВО ДЕЛФИН, НО ТОЗИ ПЪТ И...АКУЛА В БУРГАСКОТО ПРИСТАНИЩЕ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker