ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС - ПЪЛНА ПРОМЯНА (4): СТАРИТЕ СКЛАДОВЕ НА "БУЛГАРТАБАК" ОТСТЪПВАТ МЯСТО НА...

Pan.bg 21 дек 2017 | 16:33 views (2282) commentaries(2)
img Българските морски новини № 186

Специално за Pan.bg от нашия Черноморски приятел Ърни Хемингуей

Pan.bg продължава да следи за Вас темата за развитието на пристанище Бургас. Днес получихме от г-н Хемингуей интересна снимка на старите пристанищни складове на "Булгартабак", която първоначално решихме да включим в следващото издание на рубриката "Черноморски потайности", за която междувременно събрахме нови материали.

От друга страна обаче в района на старите пристанищни складове предстои да се извърши поредното и дългоочаквано разширение на зоната за обществен достъп до пристанище Бургас. Ето защо публикуваме снимката под номер 4 в настоящия фото-репортаж, който се явява и четвърти в поредицата, посветена на пълната промяна в порта.

На останалите фотографии можете да видите старата пристанищна кула (1 и 2) и кръговото движение при гранд-хотел "Приморец" (3). Върху тях със стрелки е обозначен новият вход към зоната за обществен достъп от кръговото движение край кулата.

Работата по изграждането на входа и прилежащата инфраструктура започна преди няколко месеца. Очаква се тя да приключи през 2018 година, а целта е през новия летен сезон все повече гости и жители на града да получат достъп до зелените площи, паркинг-зоната, детските площадки, магазините и ресторантите на Морска гара. В близост до старите пристанищни складове на "Булгартабак" ще бъде обособена допълнителна паркинг-зона със 150 места.

Благодарим на г-н Ърни Хемингуей за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС - ПЪЛНА ПРОМЯНА (4): СТАРИТЕ СКЛАДОВЕ НА "БУЛГАРТАБАК" ОТСТЪПВАТ МЯСТО НА...

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  d.stavrev 02 яну 2018, 17:02
   
  0
   
  0

  Новият вход откъм Морската градина отдавна е реализиран!

 2. #2
  earnie hemingway 02 яну 2018, 22:30
   
  1
   
  0

  Г-н Ставрев, новият вход към Морската градина в Бургас и новият вход към Зоната за обществен достъп на пристанище Бургас са две различни неща. В текста става дума за новия - втори или допълнителен вход към Зоната за обществен достъп до пристанището, а не за Морската градина. На Морската градина съм посветил отделна тема в Пан.бг. Впрочем заповядайте в Бургас, за да се запознаете с промените в пристанището на място.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker