МАГНЕТИЧНО ЗА PAN.BG ОТ БЕЛГИЯ: УСЕТЕТЕ ПРИВЛИЧАНЕТО НА ПАРКА MINI-EUROPE! ВИЖТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА СТАРИЯ СВЯТ НА ДЛАН! (21 СПИРАЩИ ДЪХА СНИМКИ)

Pan.bg 28 дек 2017 | 15:05 views (5656) commentaries(0)
img Световна морска хроника № 22

Специално за Pan.bg от Брюксел – Иполит Терлецки

Изминалата есен донесе за читателите на Pan.bg включвания от Белград (22 октомври), старата гръцка столица Нафплио на полуостров Пелопонес (27 октомври), Нови Сад (31 октомври), Прага (5 ноември), Будапеща (10 ноември), Земун (18 ноември), отново Белград (26 ноември), Братислава (2 декември), Лондон (10 декември), Солун (19 декември) и Ахилион (26 декември).

Нашият Средиземноморски приятел граф Монте Кристо осигури за Pan.bg нови кореспонденти от Белгия и Германия. Първият от тях - Иполит Терлецки, бърза да ни зарадва предновогодишно с включване от Брюксел и ни изпраща снимки от прочутия архитектурен комплекс и парк Mini Europe (Мини Европа).

Първоначалната инвестиция за изграждането на комплекса, направена през 1989 г. възлиза на около 10 млн. евро по днешен курс. Паркът е открит тържествено от принц Филип Белгийски и е символ на идеята за обединена Европа. Върху площ от 24 000 кв. м са представени около 80 града с 350 забележителни сгради. България е представена с макет на Рилския манастир.

В репортажа на нашия нов кореспондент можете да видите някои от морските акценти в експозицията на Mini Europe - входът с детска пързалка-атракцион, оформена като кораб (снимка 1), контейнеровоз (снимка 6), океанска платформа (снимка 7), Кулата на мореплавателите от португалската столица Лисабон (снимка 16), както и легендарния клипер Cutty Sark, поставен по оригинално дизайнерско хрумване пред...водопад (снимки 17, 18, 19 и 20). Освен морския транспорт в комплекса е застъпена и темата за железопътния (снимки 9 и 10). В допълнение публикуваме и снимка на шарените и типични за Холандия в миналото дървени обувки (снимка 15), вятърни мелници (снимка 11), морска крепост (снимка 13) и речен замък (снимка 14).

Благодарим на г-н Терлецки за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете световните морски новини в Pan.bg!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


МАГНЕТИЧНО ЗА PAN.BG ОТ БЕЛГИЯ: УСЕТЕТЕ ПРИВЛИЧАНЕТО НА ПАРКА MINI-EUROPE! ВИЖТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА СТАРИЯ СВЯТ НА ДЛАН! (21 СПИРАЩИ ДЪХА СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/21 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker