ЗА МОРСКИТЕ ТАЙНИ НА ЖК "ДИАНАБАД" ИЛИ КАК БАРК"КРУЗЕНЩЕРН" АКОСТИРА НА УЛ. "АПОСТОЛ КАРАМИТЕВ"!

Pan.bg 12 яну 2018 | 16:13 views (3367) commentaries(0)
img Българските морски новини № 195

Специално за Pan.bg от Капитан Кайман и Хенри Морган

Покрай морето, корабите и пристанищата в Pan.bg сме разказвали многократно за различни заведения и ресторанти с морско меню. Някои от тях са най-голямата морска бирария у нас "Даляна" (12 август 2017), пицерия "Чиплаков" и ресторант "Антре" (8 юни 2017) в Бургас, ресторант-градина "Диона" в Созопол (30 август 2017), питиепродавницата "Скрежина", декорирана като мелница в Черноморец (14 декември 2017) и други.

Общото между тях е, че всички се намират някъде по черноморското крайбрежие. Докато "героят" на настоящия репортаж отстои на няколкостотин километра от морето и се намира на...пресечката на софийската улица "Апостол Карамитев" с "Буенос Айрес. Става дума за ресторантчето "При кораба", което е "акостирало" под блок № 5 в столичния квартал "Дианабад" и освен българска кухня предлага и морски деликатеси.

Както си му е реда за заведение с такова име в него са подредени няколко макета на кораби (включително на двумачтова риболовна шхуна), романтична картина с морски фар, цветни портрети на колумбовата каравела "Санта Мария" и бунтовния ветроход "Баунти". Лого с платноход и щурвал е поставено и върху менюто на ресторантчето, а най-голямата изненада е на входа, където върху двуметровия навес можете да видите отпечатан образа на прочутия руски четиримачтов барк "Крузенщерн".

За популярността на заведението говори и фактът, че в социалната мрежа то вече е събрало своя общност от около 500 души.

Благодарим на Капитан Кайман и Хенри Морган за снимките и очакваме следващото им включване! Засега имаме обещанието им да ни разкажат за едно необикновено кафене, разположено неслучайно на ул. "Бяло море" в София и вдъхновено от прочутата ветроходна регата "Купата на Америка".

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЗА МОРСКИТЕ ТАЙНИ НА ЖК "ДИАНАБАД" ИЛИ КАК БАРК"КРУЗЕНЩЕРН" АКОСТИРА НА УЛ. "АПОСТОЛ КАРАМИТЕВ"!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker