МЪЖЕТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО: В ЗЬОЛДЕН - ПО СТЪПКИТЕ НА ДЖЕЙМС БОНД ПРЕЗ РЕКИ, ЕЗЕРА И ПЛАНИНИ!

Pan.bg 22 мар 2018 | 00:58 views (8009) commentaries(0)
img Световна морска хроника № 31

Специално за Pan.bg от Зьолден - Хенри Морган и капитан Кайман

"Спектър" е двадесет и четвъртият филм от поредицата за Джеймс Бонд и четвъртият с участието на актьора Даниел Крейг в ролята на прочутия Агент 007. Снимките за филма са правени в рекорден брой страни - Австрия, Великобритания, Италия, Мароко и Мексико.

Екстремните сцени в планински условия са заснети в австрийския зимен курорт Зьолден, който се намира в Тиролските Алпи на около 85 км от град Инсбрук.

От 2015 г. насам, когато "Спектър" излиза по кината Джеймс Бонд се превръща в рекламно лице на Зьолден. Постери с неговия лик или героични сцени от филма можете да видите навсякъде в курорта (снимка 1), където дори и в края на март снежната покривка е значителна и на места достига до метър (снимки 3 и 4). През нощта температурите падат до - 15 градуса.

Повечето от местните езера са замръзнали. Изключение прави Фернщайн зее (снимки 5 и 6), разположено северно от Зьолден. Край него се намира едноименния замък (снимки 7 и 8), превърнат в луксозен частен хотел, над който се издига средновековна наблюдателна кула (снимки 10 и 11). Отличителна черта на езерото е красивият полуостров до моста, по който преминава главния път през планинския проход Ферн. На върха на полуострова се издигат величествено два бора-близнаци.

Морската тема е застъпена дори и тук в планината. В долината на Зьолден през която преминава река Оцталер ахе (снимка 15) се намира ресторант "Виктория", който предлага рибни специалитети и е подобаващо украсен с морски сувенири (снимки 16 и 17).

Над ресторанта се издигат застрашително трите белоснежни върхове Фелдеркогел (3071 м), Лубискогел (3110 м) и Хундсталкогел (3080 м) - снимки 12, 13 и 14, които са част от пейзажа във филма.

Една от най-големите забележителности в Зьолден е "Мостът на любовта" (снимка 19). Въпреки романтичното си име той има доста прозаична цел и свързва хотелите отвъд реката с един от местните супермаркети (снимка 27 и 32). От моста се откриват смразяващи гледки към реката (снимки 29, 30 и 31) и близкия водопад (26 и 28).

Прието е на всеки мост на любовта да се оставят талисмани. Мостът в Зюлден не прави изключение от това правило и
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


от двете му страни можете да видите многобройни катинари, върху които са изписани имената на влюбени двойки (снимки 24 и 25). За финал на нашия репортаж от снежното царство на Джеймс Бонд и тук откриваме морска символика в лицето на красивата котва от снимка 23.

Благодарим на Хенри Морган и капитан Кайман за снимките и очакваме следващото им включване!

Следете световните морски новини в Pan.bg!Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


МЪЖЕТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО: В ЗЬОЛДЕН - ПО СТЪПКИТЕ НА ДЖЕЙМС БОНД ПРЕЗ РЕКИ, ЕЗЕРА И ПЛАНИНИ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/31 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker