МАГИЯТА НА КУРИЯТА: ВИЖТЕ ВОДОПАДИТЕ ОТ ВЕЛИКОЛЕПНАТА СЕДМОРКА!

Pan.bg 15 апр 2018 | 16:37 views (9773) commentaries(1)
img Българските морски новини

Към морето и Дунава - за напредък!

№ 246

Специално за Pan.bg от Курията - Алеко Константинов с участието на Хенри Морган и Капитан Кайман

Нашите приятели Хенри Морган и Капитан Кайман, които следят темата за корабите и лодките по езерата и реките във вътрешността на страната се погрижиха да осигурят нов кореспондент за Pan.bg, който ще се изявява под творческия псевдоним Алеко Константинов.

Г-н Константинов ще има приятното задължение да ни разказва за чудесата нашето мило Отечество - вековни манастири, непревземаеми твърдини, белоснежни планински върхове, бистри реки, тучни ливади, водопади, които сгромолясват водите си с тътен в дълбоки планински клисури...И тъй като стигнахме до водопадите, време е е да пристъпим към първия репортаж на нашия нов кореспондент, посветен на Великолепната седморка или седемте водопада от водната каскада на река Бистрица преди вливането й в Панчаревското езеро.

Реката е известна още и под имената Витошка Бистрица и Стара река (снимка 12). До водопадите, които се намират в местността Курията, разположена между вилните зони Беликата и Батийница в Панчарево можете да достигнете по ул. "Беликата" или ул. "Курията" (снимка 20).

Водопадите и водоскоците са образувани след преграждането на реката с бентове и стъпала. В района на първите три водопада (снимки от 1 до 6), наричани от планинарите "Ръмжащите" е изграден малък ВЕЦ. Стъпалото на втория водопад (снимка 6) е полуразрушено от силата на водната стихия. Междувременно в резултат на топенето на снеговете на Витоша и пролетното пълноводие се е появил нов водопад, вдясно от първия (снимка 5).

Нашата разходка по течението на Бистришката река продължава към четвъртия водопад (снимки 7, 8 и 9) в близост до вила "Деси" (снимка 10). С многобройните дръвчета наоколо, окичени в бяла пролетна премяна той изглежда най-красивия и спокойния в каскадата.

Петият и шестият водопад (снимки 21, 22, 24 и 26) са най-енигматичните. Височината на водния праг тук е най-голяма - около 10 метра, реката ускорява своя ход към езерото и се спуска стремително надолу (снимки 13 и 14), а гледката е завладяваща. На фона на водната стена зелените островчета в коритото между тези два водопада създават илюзията за паралелен свят (снимка 26).

Към настоящия момент седмият водопад (снимка 28) е най-труднодостъпен, защото в края на ул. "Курията"
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


се извършват брегоукрепителни дейности. При пръв удобен случай ще публикуваме още негови снимки.

Районът между вилните зони Беликата и Батийница в Панчарево, където се намират водопадите е леснодостъпен, а край реката има няколко подходящи места за пикник. От София до Панчарево можете да се придвижите с автобус №1.

В допълнение към прекрасния репортаж на г-н Константинов пускаме и три снимки на Хенри Морган и Капитан Кайман от Панчаревското езеро, където през настоящия уикенд гостува бургаска лодка с външна маркировка Бс-2346 и извънбордов двигател. Визитата на бургаската "гостенка" приляга най-вече на панчаревското бистро "Лодките", по-известно като "Малкия Бургас", за което разказахме на 2 август 2017 г.

Благодарим на нашия нов кореспондент Алеко Константинов, както и на Хенри Морган и Капитан Кайман за снимките и очакваме следващото им включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


МАГИЯТА НА КУРИЯТА: ВИЖТЕ ВОДОПАДИТЕ ОТ ВЕЛИКОЛЕПНАТА СЕДМОРКА!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/31 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  victoria 04 май 2018, 16:32
   
  0
   
  0

  КАК ДА ПОЛУЧИТЕ ВЪЗРАЖДАНЕТО си
   Искам да споделя моето свидетелство с всички, името ми е Виктория Дезмънд от САЩ, след 4 години брак с моя съпруг, той ме остави за друга жена, която ме накара да се чувствам неудовлетворена. Направих всичко възможно, за да го върна, но никой не се възползва от него, докато един стар ми приятел не ми разказа за някакъв магьосник д-р Джаджа в интернет, който й помогна в подобен проблем, отначало се съмнявах, но реших да го дам try.I contacted доктора (jajaspellcastertemple@gmail.com.com) той ми помогна хвърли заклинание на моя
  съпруг и в рамките на 48 часа съпругът ми се върна у дома при мен отново. Не мога да престана да благодаря на JAJA. Свържете се с този велик магьосник за всеки от вашите проблеми, той е в състояние да осигури трайно решение на всичките ви проблеми:
  (1) Разкъсване и любовни магии
  (2) Върни си изчезналата или изгубената любов
  (3) Спрете развода или развода
  (4) Магията на брака
  (5) Заклинание за бременност и дете
  (6) Бизнес магии
  (7) Премахнете болестта от магията на тялото си
  (8) искате жените / мъжете да тичат след теб
  (9) Номерата, спечелени от лотарията
  10) искате да сте богати и известни
  11) Искате да бъдете повишени в офиса си
  Свържете се с този велик човек чрез: jajaspellcastertemple@gmail.com

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker