ГОРЕЩИ СНИМКИ: ВИЖТЕ СВЪРТАЛИЩЕТО НА ВЕТРОВЕТЕ!

Pan.bg 24 апр 2018 | 14:03 views (4860) commentaries(0)
img Българските морски новини

Към морето и Дунава - за напредък!

№ 252

Специално за Pan.bg от Бургас и нашия Черноморски приятел Ърни Хемингуей

Pan.bg продължава да следи за Вас темата за развитието на пристанище Бургас. Днес получихме от г-н Хемингуей още снимки на старите пристанищни складове на "Булгартабак" в Бургас, които в последните месеци бързо отстъпват място на новия супер център "Бургас бизнес пойнт".

На 21 декември 2017 г. Ви информирахме за амбициозните планове за разширяване на Зоната за обществен достъп до пристанището и изграждането на нов вход към нея. Тогава публикувахме и актуална фотография на старите складове на "Булгартабак", върху които времето е поставило своя неумолим отпечатък.

Въпреки, че изглеждаха потъмнели от старост и забравени от всички в края на миналата година складовете все още бяха в цялостен вид, а върху покрива на сградата можеше да се види огромния рекламен надпис на фирмата (снимка 7).

В периода януари-февруари 2018 г. бяха демонтирани частично стените на четвъртия, петия и шестия етаж от сградата (за сравнение виж вече публикуваните снимки от 8 до 12). Работата продължава с пълното демонтиране на стените и покрива на последния етаж в периода март-април (снимки от 1 до 5).

Към настоящия момент от сградата са останали основите, плочите на междинните етажи и носещите колони (снимка 6). Със своя характерен силует тя вече си спечели прозвището "Свърталището на ветровете", дадено й от бургаските рибари и приятели на морския хумор.

Разбира се то ще бъде валидно за съвсем кратко, защото тук предстои да бъде реализиран внушителен инвестиционен проект за бизнес център на стойност няколко милиона лева. Той ще функционира в непосредствена връзка със Зоната за обществен достъп на пристанището, изцяло в интерес на гражданите и гостите на града.

Изграждането на "Бургас бизнес пойнт" е част от амбициозните планове за модернизация на града, които включват многобройни проекти като обновлението на старите къщи-паметници на културата по крайбрежната алея с изглед към морето, централната градска част, сградата на митницата и др. За някои от тях вече разказахме в Pan.bg.

Част от проектите са завършени и Бургас се готви да посрещне достойно Европейския морски ден, който ще се проведе тук на 30 май-1 юни т.г.

Благодарим на Ърни Хемингуей за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


морските новини от България в Pan.bg!


Pan.bg - лидерът в българските морски новини!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

21 декември 2017: ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС - ПЪЛНА ПРОМЯНА (4): СТАРИТЕ СКЛАДОВЕ НА "БУЛГАРТАБАК" ОТСТЪПВАТ МЯСТО НА...
http://www.pan.bg/view_article-70-412238-pristanishte-burgas-pylna-promyana-4-starite-skladove-na-bulgartaba.html

8 февруари 2018: ГОРЕЩИ СНИМКИ - СБОГОМ БУЛГАРТАБАК...ЗДРАВЕЙ БУРГАС БИЗНЕС ПОЙНТ! СТАРИТЕ ПРИСТАНИЩНИ СКЛАДОВЕ ОТСТЪПВАТ МЯСТО НА...
http://www.pan.bg/view_article-3-418010-goreshti-snimki-sbogom-bulgartabakzdravej-burgas-biznes-pojnt-starite-pr.html
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГОРЕЩИ СНИМКИ: ВИЖТЕ СВЪРТАЛИЩЕТО НА ВЕТРОВЕТЕ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/14 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker