ГОРЕЩИ СНИМКИ: ОТВЪДМОРСКИ ГОСТИ В КАТЕГОРИЯ ВИП - MERIDIAAN ИЛИ ЕДИН ХОЛАНДЕЦ С АВАНГАРДЕН ДИЗАЙН И МЕЖДУНАРОДНО ОТЛИЧИЕ В БУРГАС!

Pan.bg 17 май 2018 | 13:57 views (2857) commentaries(0)
img Българските морски новини № 263

Към морето и Дунава за напредък!

Специално за Pan.bg от Бургас и нашия Черноморски приятел Ърни Хемингуей

Pan.bg продължава да следи за Вас обновлението на Бургас, който се готви да посрещне достойно Европейския морски ден, както и по-интересните корабни визити в пристанището. Сред тях е и тази на холандския кораб за генерални товари Meridiaan

Meridiaan с IMO номер 9385881 има дедуейт 8044 тона, дължина 128,44 метра, широчина 15,98 метра. Построен е през 2010 г. и плава под холандски флаг. Това, което отличава Meridiaan от други кораби от неговия тип е специфичната конструкция на носовата част, обводите на корпуса и подобрените характеристики на винто-рулевия комплекс.

В резултат се постига по-висока скорост при значително намаляване на консумацията на гориво и вредните за околната среда емисии. Благодарение на оптимизираната конструкция за превозването на товар от 8000 тона със скорост от 14,5 възла (+21%) се постига намаляване на вредните емисии с 9 тона на ден.

Собственик на Meridiaan е Ancor shipping B.V., а мениджър - Scheepvaartbedrijf Schot. За авангардния си дизайн корабът е отличен с клас A (very "Green") в рамките на индекса за енергийна ефективност Energy Efficiency Design Index (EEDI) на Международната морска организация (IMO).

Визитата на Meridiaan се осъществява непосредствено преди Европейския морски ден, чиито домакин в периода 30 май-1 юни т.г. е град Бургас.

Посещението на кораба се вписва по символичен начин и във философията на Европейския морски ден, защото в неговата официална програма са предвидени и инициативи посветени на морските технологии.

За програмата на това събитие, както и за съпътстващия го атрактивен морски фестивал в Бургас ще има благородната задача да ни информира в детайли г-н Хемингуей.

В серия от няколко публикации вече Ви представихме реновираната сграда на митницата, изграждането на новия център "Бургас бизнес пойнт", обновлението на старите къщи-паметници на културата по крайбрежната алея с изглед към морето и централната градска част.

Благодарим на Ърни Хемингуей за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГОРЕЩИ СНИМКИ: ОТВЪДМОРСКИ ГОСТИ В КАТЕГОРИЯ ВИП - MERIDIAAN ИЛИ ЕДИН ХОЛАНДЕЦ С АВАНГАРДЕН ДИЗАЙН И МЕЖДУНАРОДНО ОТЛИЧИЕ В БУРГАС!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker