НОВИЯТ КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР НА ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС ЩЕ Е ГОТОВ СЛЕД 410 ДНИ

Pan.bg 31 май 2018 | 19:35 views (1546) commentaries(0)
img Текст и снимки - Община Бургас www.burgas.bg

Министър Ивайло Московски, кметът Димитър Николов, вицепремиерът Валери Симеонов, областният управител Вълчо Чолаков и директорът на ДППИ Ангел Забуртов направиха днес символично първа копка

"Новият модерен конгресен център на Пристанище Бургас ще е готов след 410 дни. След изграждането му Бургас ще може да развива и конгресен туризъм". Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски преди символичната първа копка на новия обект в Зоната за обществен достъп на пристанището. В официалната церемония се включиха още кметът Димитър Николов, вицепремиерът Валери Симеонов, областният управител Вълчо Чолаков и генералният директор на ДП "Пристанищна инфраструктура" Ангел Забуртов. Сред присъстващите беше и директорът на Пристанище Бургас Диан Димов, народни представители, общински съветници, представители на държавни и общински институции.

Центърът се реализира по проект на държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Сградата ще се издига в северната част на източния вълнолом на Пристанище Бургас, между 2-ро и 3-то корабни места.

Проектът ще продължи реализирането на концепцията, заложена в Общия устройствен план на Бургас в посока отваряне на града към морето, изнасяне на промишлените дейности и преструктуриране на крайбрежните промишлени зони. В плана се предвижда възможност за създаване на модерно яхтено пристанище и на вторичен градски обслужващ център с озеленяване. Ще бъдат определени нови терени за обществено обслужване с предлагане на услуги от различен характер, обособяване на зони за отдих и риболов, детски и спортни площадки.

Конгресният център може да се използва целогодишно като място за провеждане на изложби, концерти, атракциони, образователни събития за извършване на научно-изследователска дейност за контрол и изследване на Черно море. Сградата се състои от шест нива, многофункционална зала за 500 човека, офисни площи, административни помещения и такива за преводачи и видео/аудио към многофункционална зала, кабинети за Научно-изследователска дейност и др.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


НОВИЯТ КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР НА ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС ЩЕ Е ГОТОВ СЛЕД 410 ДНИ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker