ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ: КАКВО ОСТАНА ОТ НАЦИОНАЛНАТА ВЕТРОХОДНА БАЗА НА ЯЗОВИР ИСКЪР?

Pan.bg 03 юни 2018 | 00:26 views (7561) commentaries(0)
img Българските морски новини № 272

Към морето и Дунава за напредък!

Специално за Pan.bg от язовир Искър - Хенри Морган и Капитан Кайман

След като през 2017 г. Ви запознахме с някои от морските реликви на Панчаревското езеро сега се насочваме в южна посока, за да видим какво е останало от старата морска слава на язовир Искър.

Днес получихме от нашите приятели Хенри Морган и Капитан Кайман интересен репортаж от Националната ветроходна база, разположена на западния бряг на язовира.

Някогашната люлка на ветроходците от Националната спортна академия може да е позагубила предишния си блясък, но вятърът на промяната е предоставил нови възможности тук за предприемчивите и амбициозните.

Със сигурност може да се съжалява за огромния инвентар от швертботи и лодки, натрупан през годините и понастоящем частично разпилян в гората и по брега (снимки 10, 15 и 18).

От друга страна обаче бунгалата, кемперите, караваните и хангарите на базата се поддържат в задоволително състояние и предлагат добри възможности за настаняване на гости и съхранение на лодки.

В съчетание с прекрасната природа (снимки 21, 23-25, 27) това превръща мястото в притегателна точка за много туристи и любители на ветроходството и водомоторните спортове.

От заливчето, на което е разположена базата (снимка 22) обикновено отплават яхтите на ветроходната школа Sail with me (Плавай с мен). Освен обучение по ветроходство за начинаещи тя предлага и разходки в язовира, организиране на тийм билдинг, рожден ден, партита и др. Нейни ръководители са Никола и Васил Александрови.

През последните няколко години школата набира популярност и днес е добре позната сред приятелите на ветроходството в България.

Благодарим на Хенри Морган и Капитан Кайман за снимките и очакваме следващото им включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ: КАКВО ОСТАНА ОТ НАЦИОНАЛНАТА ВЕТРОХОДНА БАЗА НА ЯЗОВИР ИСКЪР?

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/27 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker