НОВ МОРСКИ ФЕНОМЕН ОТ КОРФУ: ВИЖТЕ КАНАЛА НА ЛЮБОВТА! СЛЕД ПЯСЪЧНИТЕ ПОДВОДНИЦИ, ВЛЕЗТЕ В ЦАРСТВОТО НА РОМЕО И ЖУЛИЕТА!

Pan.bg 08 юли 2018 | 10:36 views (3955) commentaries(0)
img Световна морска хроника № 38

Специално за Pan.bg от Сидари - Марин Българина

Нашият нов кореспондент от о-в Корфу, продължава темата за природните феномени, започната от граф Монте Кристо с публикацията за "Пясъчните подводници" в Сидари на 9 март т.г. в брой № 27 на рубриката "Световна морска хроника".

Припомняме, че Сидари е курортно селище, разположено в северната част на о-в Корфу, което е световно известно с причудливите скални образувания и фигури в морето. Някои от тях са "Подводниците", "Канала на любовта", "Гръмотевиците", "Кинжала" и др.

Днес получихме от Марин Българина обширен фото-репортаж от "Канала на любовта", който предлагаме на вниманието на нашите читатели. Под това атрактивно име е известен един дълъг, тесен и плитък залив в близост до пясъчните подводници с номера 1, 2 и 3 при Акра Драстис.

От птичи поглед (снимка 1 - виж стрелката) заливът наподобява норвежки фиорд и вероятно при други географски условия ще бъде определен като такъв, но в случая вместо от високи и стръмни скали, "фиордът" от Сидари е заобиколен и от трите страни от...пясъци и глина.

До "Канала на любовта" отвеждат табелите на специално обозначен туристически маршрут (снимки 2, 3 и 5). Мястото е особено красиво през нощта, на лунна светлина и е любимото кътче за романтични срещи под звездите на влюбените. В района има множество обекти, които използват името на залива за търговски цели, включително хотел (снимка 6), бар (снимка 7) и плаж (снимка 8).

До самото място на морския бряг можете да стигнете следвайки табелите с надпис Canal d' Amour ("Канала на любовта" - снимка 2). Всякакви разновидности на табелата като The original Canal d' Amour ("Оригиналният Канал на любовта" - снимка 5) ще ви отведат другаде - например при местната река (снимка 4) или басейн.

Над залива е разположен бар, от който се открива великолепна гледка към морето (снимки 16 и 19). По стените на канала са изписани множество имена на влюбени, включително и българските Ирина и Сашо (снимка 27). До морето отвежда малко дървено стълбище (снимка 22), а в дъното на залива има малък плаж (снимки 9 и 10).

Подобно на "Пясъчните подводници" и размерите на "Канала на любовта" намаляват всяка година, а формата му се променя в резултат на
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


ерозията от въздействието на вълните, ветровете и бурите. Така, че побързайте да го видите!

Благодарим на Марин Българина за снимките и очакваме следващото му включване.

Следете световните морски новини в Pan.bg!Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


НОВ МОРСКИ ФЕНОМЕН ОТ КОРФУ: ВИЖТЕ КАНАЛА НА ЛЮБОВТА! СЛЕД ПЯСЪЧНИТЕ ПОДВОДНИЦИ, ВЛЕЗТЕ В ЦАРСТВОТО НА РОМЕО И ЖУЛИЕТА!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/30 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker