ГАЛЕРИЯ: ГОРЕЩО, ГОРЕЩО - ВИЖТЕ ЦЕЛУВКАТА МЕЖДУ ДВЕ МОРЕТА ВЪВ ВАРНА (ОБНОВЕНА СЪС СНИМКИ НА МОРСКИЯ ФЕНОМЕН "ЦЕЛУВКАТА")

Pan.bg 01 авг 2018 | 08:30 views (4629) commentaries(0)
img
Българските морски новини № 310

Към морето и Дунава за напредък!

Специално за Pan.bg от Варна и нашия Черноморски приятел Роко Бароко

Снимки - Роко Бароко
Екипът на ПАН.БГ продължава с интересните и актуални морски новини от българското Черноморие, представени по атрактивен начин.
Нашият юноша бледен Роко Бароко потръпна, когато в последния ден на юли, привечер под Аспаруховия мост премина един гигант - почти 190 метровия SEA DOVE, който една седмица по-рано бе акостирал на порт Варна-Запад за разтоварване.
"Морският гълъб" премина бавно и величествено през канала море-езеро, а когато доближи огромният кораб SEAVENUS изсвири три пъти за прощаване с него.
Така се получи магнетичната целувки между двете морета - SEA DOVE и SEA VENUS.
За втория огромен кораб вече ви разказахме в новината ГЛЕДАЙ КАК СЕ ПРАВИ:
http://www.pan.bg/view_article-70-439198-gledaj-kak-se-pravi-galeriya-190-metrov-korab-i-4-vlekacha-na-pomosht-v-pri.html

"Морският гълъб" пък е построен през 1987 г., плава под флага на Сиера Леоне, дълъг е 187 метра и е с тонаж 37 000 тона.
Огромното му туловище бавно, бавно изчезна на хоризонта... До нови срещи приятели!


След публикуването на репортажа от Роко Бароко получихме на електронната поща едно прекрасно допълнение към него - снимки на морския феномен "Целувката" от Порто Адзуро на о-в Закинтос, Гърция.

Фотографиите са направени от нашия кореспондент за п-в Пелопонес Хаджи Христо Българина и са осигурени с подкрепата на Средиземноморския ни приятел граф Монте Кристо. Понеже са тематично свързани със заглавието на настоящия материал ги добавяме тук (снимки 11, 12 и 13).

На снимките на Хаджи Христо можете да видите скалната композиция "Целувката", която се намира в южната част на Порто Адзуро. Тя е част от по-голям скален комплекс, който включва и морските феномени "Ключалката" и "Конската глава".

За всички тях Хаджи Христо ще ни разкаже в отделен репортаж. Междувременно със съдействието на граф Монте Кристо, хаджи Христо е на път да разшири мрежата на Черноморските, Беломорските и Средиземноморските ни приятели и да осигури за Pan.bg нов сътрудник, който ще ни информира за новостите в корабоплаването, пристанищата, както и забележителностите на островите Закинтос, Кефалония и Итака.

От по-северните йонийски острови Корфу, Паксос и Антипаксос ще очакваме редовни включвания от Марин Българина.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГАЛЕРИЯ: ГОРЕЩО, ГОРЕЩО - ВИЖТЕ ЦЕЛУВКАТА МЕЖДУ ДВЕ МОРЕТА ВЪВ ВАРНА (ОБНОВЕНА СЪС СНИМКИ НА МОРСКИЯ ФЕНОМЕН "ЦЕЛУВКАТА")

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/13 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker