ВЕНЕЦИАНСКА ПРИКАЗКА: ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ - ВИЖТЕ ШАПКАТА НА ДОЖА И СЕСТИЕРИТЕ НА ВЕНЕЦИЯ!

Pan.bg 26 авг 2018 | 23:22 views (2077) commentaries(0)
img Световна морска хроника № 45

Специално за Pan.bg от Венеция и нашия Средиземноморски приятел граф Монте Кристо

След като ни разказа за призрачния кораб от Залива на контрабандистите на о-в Закинтос в брой 44-и на рубриката "Световна морска хроника" (4 август 2018 г.) днес нашият Средиземноморски приятел граф Монте Кристо ни изпраща един красив репортаж от Венеция.

Главните герои на неговата фото-сесия са двама гондолиери и романтично настроена семейна двойка (снимки 2-6), която желае да се разходи с гондола по канал Рио ди Сан Вио (снимки 1, 7 и 11).

Гондолите определено са една от емблемите на Венеция, а 30-минутна разходка с тях през летния сезон струва около 80-90 евро. Конструкцията на гондолата е регламентирана с декрет през 19 век и е изпълнена със символика.

Носовото украшение (снимка 14) например се свързва с единението на Венеция. Горната му част символизира шапката на венецианския дож, а металните орнаменти и разклонения - някои от островите (Джудека, Мурано, Бурано и Торчело) и т.нар. сестиери или кварталите (Сан Марко, Сан Поло, Санта Кроче, Кастело, Дорсодуро и Канареджо) на Венеция. Извивката на вълнореза под шестия елемент или Канареджо символизира Гранд Канал, а извивката под шапката на дожа - моста Риалто.

Посещението на граф Монте Кристо тук имаше за цел да осигури нов кореспондент за Pan.bg, който ще ни информира за новостите в корабоплаването и пристанището във венецианската лагуна. Той ще се изявява под творческия псевдоним Алцек и ще има приятното задължение да ни разкаже за най-интересните забалежителности във Венеция в близко бъдеще.

Благодарим на граф Монте Кристо за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете международните морски новини в Pan.bg!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВЕНЕЦИАНСКА ПРИКАЗКА: ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ - ВИЖТЕ ШАПКАТА НА ДОЖА И СЕСТИЕРИТЕ НА ВЕНЕЦИЯ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/14 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker