ГОРЕЩИ СНИМКИ: ПРЕДИ ЕДИН БЪНДЖИ СКОК ОТ АСПАРУХОВ МОСТ! ЕКСТРЕМНА ГЛЕДКА КЪМ МОРЕТО И КОРАБИТЕ!

Pan.bg 27 авг 2018 | 12:58 views (1559) commentaries(0)
img Българските морски новини № 323

Към морето и Дунава за напредък!

Специално за Pan.bg от Варна и нашите Черноморски приятели Бойко, Ели и Тайнствения матрос Гълъб войвода

През настоящия месец август нашият редовен кореспондент от САЩ, който се изявява под творческия псевдоним Тайнствения матрос Гълъб войвода се завърна в България за кратък летен отпуск.

Припомняме, че той ни изпрати два репортажа, посветени на Статуята на Свободата и американската подводница USS Growler (SSG-577), част от музея Intrepid, посветен на военноморските и военновъздушните сили и космическите технологии.

В своя роден град Варна Тайнствения матрос се срещна с родители, роднини и много морски приятели от общността на Pan.bg, на които обеща пълна подкрепа за развитието на проекта "Българските морски новини", който е единствен по рода си у нас и се радва на все по-голяма популярност.

Понеже е спортна натура Тайнствения матрос отбеляза завръщането си в морската столица с бънджи скок от Аспарухов мост. Малко преди скока той успя да заснеме португалския контейнеровоз Pacul в канала море-езеро и ни изпраща две великолепни негови снимки (4 и 5).

Контейнеровозът Pacul с IMO номер 9236274 е построен през 2002 г., има дедуейт 12 457 тона, дължина 149 метра и широчина 22,7 метра.

След преминаването под Аспарухов мост корабът е продължил по курса към пристанище Варна-запад и според уеб-сайта marinetraffic.com в момента извършва маневра за заставане на кея.

Към фотографиите на Pacul прибавяме и още три на контейнеровоза Avra Miteras в канала море-езеро, които са направени от нашите Черноморски приятели Бойко и Ели исе отличават с изключително доброто си качество.

Контейнеровозът Avra Miteras (снимки 1, 2 и 3) с IMO номер 9127021 има дедуейт 14 587 тона, дължина 157,15 метра и широчина 23,5 метра. Построен е през 1996 г. и плава под флага на Либерия.

Припомняме, че нашите Черноморски приятели Бойко и Ели ни изпратиха снимки от посещенията във Варна на химикаловозите "Генерал Ази Асланов" и Seamercury, както и кораб генерални товари Hikmet K (25 май 2018), регата Varna Channel Cup (3 юни 2018), Старата Комета № 5 или призрака от канала (15 юни 2018), кораба за генерални товари с българското (на пръв поглед) име Balkan 1, който обаче е построен в Китай, плава под флага на островите Кук и е
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
собственост на руска фирма (26 юни 2018) и корабите край прабългарското селище Фанагория във Варна (6 юли 2018).

Благодарим на Бойко, Ели и Тайнствения матрос за снимките и очакваме следващото им включване!

Следете българските морски новини в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГОРЕЩИ СНИМКИ: ПРЕДИ ЕДИН БЪНДЖИ СКОК ОТ АСПАРУХОВ МОСТ! ЕКСТРЕМНА ГЛЕДКА КЪМ МОРЕТО И КОРАБИТЕ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker