ЗРЕЛИЩНО: И ВСЕ ПАК ТЯ СЪЩЕСТВУВА - ВИЖТЕ ЖЪЛТАТА ПОДВОДНИЦА ОТ ЛАГАНАС!

Pan.bg 13 ное 2018 | 17:59 views (4880) commentaries(2)
img Световна морска хроника № 49

Специално за Pan.bg от остров Закинтос и нашия нов Средиземноморски приятел княз Булгариус

Във своя втори репортаж от остров Закинтос нашият нов Средиземноморски приятел княз Булгариус е избрал да ни покаже легендарната жълта подводница от градчето Лаганас.

Припомняме, че Лаганас е местният еквивалент на българския Слънчев бряг. С многобройните си заведения и атракции, разположеният срещу остров Маратониси курорт Лаганас е притегателен център предимно за младите хора.

Освен една от най-популярните песни на британската група "Бийтълс" от далечната 1966 г., която носи определени анти-милитаристични послания "Жълтата подводница" е реално съществуващ плавателен съд, предназначен за туристически пътувания в акваторията на остров Закинтос.

В конструктивно отношение тя представлява баржа със стъклено дъно и надстройка, която наподобява рубка на подводница. Приликата с подводница с засилва от хоризонталните стабилизатори, монтирани от двете страни на рубката и наличието на ниско разположена централна гондола с 22 броя илюминатори, през които гостите могат да наблюдават подводната флора и фауна.

"Жълтата подводница" е доставена на острова през 2015 г. и е наименувана Theodora 1 (външна маркировка 27). Обикновено е базирана в пристанище Агиос Состис в Лаганас. Оттогава насам тя се радва на огромна популярност, а билетите за нея обикновено са предварително резервирани за месеци напред.

Причината, е че изключително опитният екипаж на Theodora 1 познава много добре крайбрежните води на остров Маратониси и може да Ви отведе със сигурност до убежищата на легендарните костенурки карета-карета - нещо, което не всички собственици или капитани на корабчета ще Ви гарантират предварително. С други думи възможно е да платите за пътешествие до острова на костенурките Маратониси, но да не видите нито една карета-карета.

Нашият Средиземноморски приятел княз Булгариус имаше редкият шанс да участва в едно увлекателно пътуване до леговището на тези гигантски костенурки и дори успя да заснеме няколко от тях. Очаквайте уникални снимки!

"Жълтата подводница" от остров Закинтос е чудесно допълнение към темата за плавателните съдове с необичайна конструкция, където вече имаме определени натрупвания в лицето на моторната яхта тип UFO (или "Летяща чиния") от Несебър, плаващия фитнес център Kolos (бълг. "Колос") и туристическото корабче Kornjaca (бълг. "Костенурка") от Белград и други.

Припомняме, че на 9 септември т.г. публикувахме обширен фото-репортаж, посветен на "Смайващата красота на остров Маратониси" (снимки 21-32).

Следете световните
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
морски новини в Pan.bg!


ПУБЛИКАЦИИ ЗА ОСТРОВ ЗАКИНТОС В PAN.BG:

4 август 2018: СВЕТОВНА ЛЕГЕНДА № 1: ВИЖТЕ ПРИЗРАКА ОТ О-В ЗАКИНТОС! ЩО Е ТО НАВАЙО ИЛИ ЗАЛИВЪТ НА КОНТРАБАНДИСТИТЕ?
http://www.pan.bg/view_article-70-441051-svetovna-legenda-1-vizhte-prizraka-ot-o-v-zakintos-shto-e-to-navajo-ili-za.html

9 септември 2018: УНИКАЛНО ДИВО И КРАСИВО: ВИЖТЕ СМАЙВАЩАТА КРАСОТА НА ОСТРОВ МАРАТОНИСИ!
http://www.pan.bg/view_article-70-444781-unikalno-divo-i-krasivo-vizhte-smajvashtata-krasota-na-ostrov-maratonisi.htmlНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЗРЕЛИЩНО: И ВСЕ ПАК ТЯ СЪЩЕСТВУВА - ВИЖТЕ ЖЪЛТАТА ПОДВОДНИЦА ОТ ЛАГАНАС!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/32 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  THUNDER 13 ное 2018, 18:55
   
  5
   
  0

  Съществува, но не е тази от Закинос.

  Батискафа на Монако е по-близо до едноименната песен на Бийтълс.


 2. #2
  Aleksis 14 ное 2018, 16:01
   
  1
   
  0

  Колега, много добър репортаж! Поздравления! Жълтата подводница е абсолютен фурор през лятото на острова. Навремето "Теодора" я превозихме до Закинтос с нашия ферибот. Беше голяма атракция, а на пирса в Закинтос се беше натрупала огромна тълпа от зяпачи. Имам лодка във Вроми, с която през почивните дни понякога возя туристи. Ако имаш още снимки пускай, мога да ти подхвърля някоя идея - например за Извора на Херодот или Лицето на Посейдон, читателите във вашия сайт сигурно ще им се зарадват, а догодина може и да ни гостуват...

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker