В ЦАРСТВОТО НА ВИЛХЕЛМ ТЕЛ: ПОСЛЕДНИТЕ ДИНОЗАВРИ - ВИЖТЕ ПАРАХОДА STADT LUZERN!

Pan.bg 18 ное 2018 | 10:50 views (7298) commentaries(0)
img Световна морска хроника № 51

Специално за Pan.bg от Люцерн и нашия Средиземноморски приятел граф Монте Кристо

Най-верният кореспондент на Pan.bg граф Монте Кристо, чиято работа е свързана с многобройни пътувания отново ни изпраща оригинален и изключително вълнуващ фото-репортаж.

В началото на есента нашият Средиземноморски приятел премина през централна Европа и осигури публикация за Pan.bg от планинското царство на Вилхелм Тел или кантона Ури в Швейцария.

Чрез най-новите снимки на граф Монте Кристо можете да се докоснете до красотата и спокойствието на прочутото езеро в Люцерн, заобиколено от високи и трудно достъпни планини.

Самото езеро се намира в централната част на Швейцария, има площ от 114 квадратни километра и дълбочина 214 метра. То заема четвърто място по-големина сред местните езера и се явява пресечна точка на границите на пет от кантоните в страната (Люцерн, Обвалден, Нидвалден, Ури и Швиц). По бреговете му са разположени над 20 курортни селища и градчета, най-известното от които е Люцерн.

През по-голямата част от годината езерото се използва интензивно и по водите му сноват многобройни плавателни съдове - лодки, яхти, моторници, ветроходи, товарни баржи, хидробуси и автентични колесни параходи.

Един от тях, който се явява и главен "герой" в репортажа ни е Stadt Luzern, построен през далечната 1928 г.

Този забележителен ветеран е спуснат на вода в корабостроителницата Gebruder Sachsenberg, има водоизместване 415 тона, дължина 63,5 метра, широчина 7,8 метра (с кожусите/долапите на гребните колела - цели 15,2 метра) и газене 1,6 метра. Парна машина с мощност 1600 к.с., скорост - 26 км/ч. Капацитет - 1200 пътници. През 1989 г. на кораба е извършен генерален ремонт.

Благодарим на граф Монте Кристо за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете световните морски новини в Pan.bg!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


В ЦАРСТВОТО НА ВИЛХЕЛМ ТЕЛ: ПОСЛЕДНИТЕ ДИНОЗАВРИ - ВИЖТЕ ПАРАХОДА STADT LUZERN!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/22 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker