ПЪРВИ СНИМКИ ОТ ТЕРМИНАЛ 1! ВИЖТЕ КУЗГУНЧУК И МУБАРИЗ!

Pan.bg 25 фев 2019 | 16:24 views (1871) commentaries(0)
img Българските морски новини № 400

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от Бургас и нашия Черноморски приятел Ърни Хемингуей

Големите танкери и химикаловози, които посещават пристанище "Росенец" се радват на заслужен интерес от страна на аудиторията на Pan.bg.

Освен "Росенец" обаче и пристанище Бургас разполага с терминал за течни химически продукти, химикали и наливни товари. В разпределението на терминалите в порта на него се пада водещия номер 1.

В рубриката "Към морето и Дунава - за напредък!" отразяваме редовно корабните посещения на Морска гара-Бургас, в Източния басейн, терминали 2, 3 и 4, както и в Порт България-Уест.

Днес за първи път "гостуваме" на терминал 1 със серия от снимки на химикаловоза Mubariz Ibrahimov (1, 3, 4 и 5) и танкера Kuzguncuk (6), които получихме от Ърни Хемингуей.

Химикаловозът Mubariz Ibrahimov с IMO номер 9575292 има дедуейт 7084 тона, дължина 139,95 метра, широчина 16,83 метра. Построен е през 2011 година и плава под малтийски флаг. Mubariz Ibrahimov е наименуван на азербайджански боец, загинал при гранична схватка с арменци през 2010 г.

Танкер Kuzguncuk с IMO номер 9235842 има дедуейт 5223 тона, дължина 99,97 метра, широчина 19 метра. Построен е през 2001 година и плава под турски флаг. Kuzguncuk е наименуван на един от кварталите на Истанбул, разположен на азиатския бряг на Босфора.

На снимка 7 можете да видите танкера Kuzguncuk на фона на възвишенията на приморска Странджа, които се издигат едно след друго и създават илюзията за морски вълни. Тази фотография е дело на Емилио Салгари от Созопол. Той кръстосва по Южното Черноморие със своето риболовно корабче и не пропусна да допълни репортажа на Ърни Хемингуей.

Благодарим на Ърни Хемингуей за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПЪРВИ СНИМКИ ОТ ТЕРМИНАЛ 1! ВИЖТЕ КУЗГУНЧУК И МУБАРИЗ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker