ГОРЕЩИ СНИМКИ: ГИГАНТИ И ДЖУДЖЕТА. ТОЙ Е...СКАКАЛЕЦА!

Pan.bg 27 мар 2019 | 22:15 views (3099) commentaries(0)
img Българските морски новини № 420

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от Бургас и нашия Черноморски приятел Ерик Табарли

Pan.bg продължава да следи за Вас новостите в пристанище Бургас и да Ви предлага интересни гледни точки към корабните визити.

След като "отскочихме" до рейда в квартал Крайморие на 18 март т.г. и представихме корабите Zayn, Tango Sol и "Макс" днес се завръщаме в Източния басейн на пристанището, където ни очаква нова и предизвикателна среща, придружена със снимки от кореспондента ни Ерик Табарли.

В настоящото издание на поредицата "Гиганти и джуджета" Ви представяме кораб Maranta и катера "Патрол".

Кораб за генерални товари Maranta с IMO номер 9206669 има дедуейт 5058 тона, дължина 100 метра и широчина 18 метра. Построен е през 2000 г. и плава под флага на островите Кук.

Катерчето "Патрол" снове неуморно в пристанището и изпълнява най-разнообразни задачи. Този мъник се използва за комуникация и свръзка по вода между различните терминали на пристанището, предаване на корабна поща и документи, всекидневен надзор на плавателните съдове, задържани от морската администрация, съпровождане на корабите от кейовото място до фара при отплаването им с цел установяване на разлики в газенето им след натоварването, подаване на сигнал при установяване на замърсяване и др.

"Патрол" се радва на голяма популярност, защото използването му скъсява значително прехода между терминалите в пристанището. Друго си е да направиш един курс по права линия с катерчето вместо да обикаляш с автомобил по прашните кейове!

В морския речник на рибарите-зевзеци и любителите на хумора, смеха и закачките пред Морска гара за катерчето е специално запазено прозвището "Скакалеца".

Сега идва време да оставим "Скакалеца" и да се завърнем при Maranta, която междувременно натовари стомана на рулони и отплава за Гърция. В момента корабът се намира в гръцкото пристанище Волос.

Припомняме, че в едно от предишните издания на поредицата "Гиганти и джуджета" Ви представихме круизния кораб Mistral и яхтичката "Мистрал" пред Морска гара-Бургас (снимки 13-22).

Благодарим на Ерик Табарли за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГОРЕЩИ СНИМКИ: ГИГАНТИ И ДЖУДЖЕТА. ТОЙ Е...СКАКАЛЕЦА!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/22 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker