ИМА ЛИ БЪЛГАРСКА ВРЪЗКА? ВИЖТЕ БЯЛАТА СТРЕЛА! С КОМЕТАТА ОТ КАВАЛА ДО КЕРАМОТИ И ОСТРОВ ТАСОС! ГОРЕЩИ СНИМКИ...

Pan.bg 27 юни 2019 | 13:13 views (1745) commentaries(0)
img Българските морски новини № 472

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от Кавала и нашия Средиземноморски приятел капитан Петко войвода

През летния сезон кореспондентът ни от Кавала капитан Петко войвода ни информира редовно за новостите в корабоплаването и пристанищата в Северна Гърция и прилежащите й острови.

Припомняме, че през 2018 г. той ни разказа в поредица от репортажи за страхотното авиошоу в Кавала, местната крепост, която се явява ябълката на раздора между византийци, нормани, генуезци, венецианци, османци, а в по-ново време между българи и гърци, фериботите в Керамоти и на о-в Тасос, пристанището за обработка на нефтоналивни и химически товари край Кавала, както и корабите от Бреговата охрана.

Днес получихме от капитан Петко войвода няколко снимки на новия кораб на подводни криле (Комета), който от този сезон ще обслужва линията Кавала – Керамоти – остров Тасос – Кавала. В случая употребяваме думата „нов“ символично, защото корабът е пристигнал тук наскоро, но е от няколко десетилетия в експлоатация.

Кореспондентът ни успя да го „улови“ в обектива при преминаването му под крепостните стени, пред фара на Кавала и край корабите на рейда. Видно от фотографиите в кърмовата част на Кометата е поставен гръцкия флаг.

Проверката в специализирания уеб-сайт www.marinetraffic.com показва, че наскоро кораб на подводни криле Konstantinos F с IMO номер 8861735 е регистриран под гръцки флаг, но все още се намира…край Бургас (!).

В същото време извадка от актуалното състояние на трафика в акваторията на Кавала за днес, 27 юни показва, че кораб на подводни криле Konstantinos I със същия IMO номер 8861735 се намира в пристанище Тасос на едноименния остров.

Дали Konstantinos F и Konstantinos I са един и същ или два различни кораба и има ли българска връзка в случая очакваме да ни разкаже кореспондентът ни в следващия репортаж.

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ИМА ЛИ БЪЛГАРСКА ВРЪЗКА? ВИЖТЕ БЯЛАТА СТРЕЛА! С КОМЕТАТА ОТ КАВАЛА ДО КЕРАМОТИ И ОСТРОВ ТАСОС! ГОРЕЩИ СНИМКИ...

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/10 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker