МОРСКИ НАХОДКИ В ЦАРСКА БИСТРИЦА!

Pan.bg 05 ное 2019 | 21:17 views (1603) commentaries(0)
img Българските морски новини № 544

Към морето и Дунава - за напредък!

Специално за Pan.bg от Боровец и нашите приятели Хенри Морган и Капитан Кайман

Противно на общоприетите очаквания и нагласи понякога най-интересните исторически находки, свързани с морето и корабите се намират на стотици километри от морския бряг.

В това ни убеждават няколко фотографии от двореца "Царска Бистрица", които получихме днес от кореспондентите ни Хенри Морган и Капитан Кайман.

Както е известно дворецът е построен в периода 1898 - 1914 г. и служи за ловна хижа на българските царе Фердинанд I и Борис III.

Върху информационната табела (6) на входа на "Царска Бистрица" е отбелязано, че в двореца "може да се види автентична каюта, личен подарък от капитана на кораба "Нова Америка" Жан-Луи Морис на княз Фердинанд I".

Към настоящия момент тук са отворени за посетители църквата "Св. Иван Рилски" (снимка 1), художествената галерия, прекрасния парк (снимка 3), кафенето с ловните трофеи и водно-електрическата централа (снимка 4).

До преди няколко години имаше опция за разглеждане на централната сграда на "Царска Бистрица" и беседи за туристически групи с екскурзовод.

За съжаление сега тази услуга не се предлага и стаята, която е аранжирана като каюта на кораба "Нова Америка" не е достъпна за посетители. Все пак тук публикуваме снимка (2) на сградата, в която се намира въпросната стая.

Сред множеството стари снимки и картини в художествената галерия е запазена и една фотография на Charles Albrecht с изглед от пристанището на Варна.

На преден план могат да бъдат видяни две лодки, едномачтов каик и две дървени скели. В десния ъгъл - множество знамена, което подсказва за тържествена обстановка и отбелязване на празнично събитие.

Що се отнася до фотографа върху други снимки и реклами от същия период името му е изписано на български език като Карло Албрехт.

Благодарим на Хенри Морган и Капитан Кайман за снимките и очакваме следващото им включване!

Следете морските новини от България в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


МОРСКИ НАХОДКИ В ЦАРСКА БИСТРИЦА!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker