Италия: "НАТО веднага ще загуби евентуална война срещу Русия!?"

Pan.bg 12 юли 2018 | 12:57 views (570) commentaries(3)
img
В случай на военен конфликт с Русия силите на НАТО ще загубят първия етап от битките, тъй като те ще бъдат изправени пред транспортни проблеми. Недостатъците на европейската инфраструктура се оказват кошмар за атлантическите сили. Пътищата в Европа са тесни, мостовете са слаби, затова придвижването на войските ще отнеме много време. Освен това, при придвижването между различните държави, ще възникнат и множество правни несъответствия.

Причините за провала

Американски анализатори обясняват причините за поражението в късогледството на Северноатлантическия алианс. Първоначално действията на НАТО бяха насочени единствено към своята собствена защита в една потенциалната война със СССР. Войските на Алианса системно провеждаха учения по сценария на потенциален конфликт със съветските сили. Поради това по-широки по мащаб придвижвания на войски бяха провеждани по протежение на фронтовата линия. Това очевидно е границата между Западна и Източна Германия.

След като Съветският съюз престана да съществува, Алиансът вече не виждаше заплахи от изток и насочи вниманието си към други приоритети. Основната идея беше да се изгради тясно сътрудничество с Москва. Кремъл не е смятан за враг и при разширяването на НАТО на изток, което се случи през следващите десетилетия, никой не можеше да си представи, че новите страни-членки на НАТО ще трябва да се защитават сами.

Причина за преразглеждане и смяна на ориентирите стана войната в Украйна. В Алианса забелязаха огромната си грешка, че ще им бъде много трудно да стигнат до фронта, а подходът за Русия към Украйна е свободен. И това не е само заради географско положение, а защото руската инфраструктура вече беше подготвена за придвижването на войските още по времето на някогашния СССР, докато страните от НАТО не са го направили.

Рига и Талин ще бъдат завладени за 60 часа

Корпорацията „Ранд“ (Rand Corporation) анализира военните способности на НАТО на източния фронт и през 2016 г. публикува доклад. Според този доклад, столиците на балтийските държави ще капитулират във възможно най-ограничени срокове. В рамките на 60 часа, Рига и Талин ще бъдат завладени от руските сили.

"Заради такова бързо поражение НАТО ще остане с ограничен брой възможности и всичките ще се окажат възможна най-неизгодни. Една контраатака за освобождението на балтийските държави ще причини огромни загуби, а при ескалацията на конфликта последиците за Алианса ще бъдат просто катастрофални."

М. ГЕНОВ
Източник: Gli Occhi Della Guerra
Снимка: © NATO-OTAN
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Borei 12 юли 2018, 13:12
   
  12
   
  0

  Абе разберете един път завинаги, че война Нато-Русия ще е краят на всичко!

  Днес Русия е много по-опасна и от тогавашният СССР, понеже е много добре въоръжена, а Натото небрежно я подценява! А това е фатално!
  Май сте забравили за най-големият в света, термонуклеарен взрив, проведен още 1961 г. от СССР? Е, днес сме цели 57 г. след това и техниката и оръжията са сравнително по-ужасяващи от тогава!

  За какъв транспорт, логистика, какво завладяване на Балтийските страни и т.н. говорите?
  И да има някакво конвенционално започване, то краят на такава война за всички ще е катастрофален! Дори и страни като Индонезия или Южна Африка, също ще пострадат от тези безумия!

  За това по-добре си избийте от главите по-нататъшното придвижване на Натото към руските граници и оставете всякакви провокации! И на шега ще вземете и Македония в Натото да ви даде и тя някой милиард долара за оръжие, но това наистина не е шега!

 2. #2
  Евpогей 12 юли 2018, 14:44
   
  8
   
  0

  Какви битки? Вече има ,pакети, ядрени бомби и спътници.

 3. #3
  цирк 16 юли 2018, 01:52
   
  1
   
  0

  Интересно ако не беше Русия с кого ли НАТО щеше да оправдае своето съществуване.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker