Италия: "НАТО веднага ще загуби евентуална война срещу Русия!?"

Pan.bg 12 юли 2018 | 12:57 views (1871) commentaries(6)
img
В случай на военен конфликт с Русия силите на НАТО ще загубят първия етап от битките, тъй като те ще бъдат изправени пред транспортни проблеми. Недостатъците на европейската инфраструктура се оказват кошмар за атлантическите сили. Пътищата в Европа са тесни, мостовете са слаби, затова придвижването на войските ще отнеме много време. Освен това, при придвижването между различните държави, ще възникнат и множество правни несъответствия.

Причините за провала

Американски анализатори обясняват причините за поражението в късогледството на Северноатлантическия алианс. Първоначално действията на НАТО бяха насочени единствено към своята собствена защита в една потенциалната война със СССР. Войските на Алианса системно провеждаха учения по сценария на потенциален конфликт със съветските сили. Поради това по-широки по мащаб придвижвания на войски бяха провеждани по протежение на фронтовата линия. Това очевидно е границата между Западна и Източна Германия.

След като Съветският съюз престана да съществува, Алиансът вече не виждаше заплахи от изток и насочи вниманието си към други приоритети. Основната идея беше да се изгради тясно сътрудничество с Москва. Кремъл не е смятан за враг и при разширяването на НАТО на изток, което се случи през следващите десетилетия, никой не можеше да си представи, че новите страни-членки на НАТО ще трябва да се защитават сами.

Причина за преразглеждане и смяна на ориентирите стана войната в Украйна. В Алианса забелязаха огромната си грешка, че ще им бъде много трудно да стигнат до фронта, а подходът за Русия към Украйна е свободен. И това не е само заради географско положение, а защото руската инфраструктура вече беше подготвена за придвижването на войските още по времето на някогашния СССР, докато страните от НАТО не са го направили.

Рига и Талин ще бъдат завладени за 60 часа

Корпорацията „Ранд“ (Rand Corporation) анализира военните способности на НАТО на източния фронт и през 2016 г. публикува доклад. Според този доклад, столиците на балтийските държави ще капитулират във възможно най-ограничени срокове. В рамките на 60 часа, Рига и Талин ще бъдат завладени от руските сили.

"Заради такова бързо поражение НАТО ще остане с ограничен брой възможности и всичките ще се окажат възможна най-неизгодни. Една контраатака за освобождението на балтийските държави ще причини огромни загуби, а при ескалацията на конфликта последиците за Алианса ще бъдат просто катастрофални."

М. ГЕНОВ
Източник: Gli Occhi
Della Guerra
Снимка: © NATO-OTAN
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Borei 12 юли 2018, 13:12
   
  26
   
  13

  Абе разберете един път завинаги, че война Нато-Русия ще е краят на всичко!

  Днес Русия е много по-опасна и от тогавашният СССР, понеже е много добре въоръжена, а Натото небрежно я подценява! А това е фатално!
  Май сте забравили за най-големият в света, термонуклеарен взрив, проведен още 1961 г. от СССР? Е, днес сме цели 57 г. след това и техниката и оръжията са сравнително по-ужасяващи от тогава!

  За какъв транспорт, логистика, какво завладяване на Балтийските страни и т.н. говорите?
  И да има някакво конвенционално започване, то краят на такава война за всички ще е катастрофален! Дори и страни като Индонезия или Южна Африка, също ще пострадат от тези безумия!

  За това по-добре си избийте от главите по-нататъшното придвижване на Натото към руските граници и оставете всякакви провокации! И на шега ще вземете и Македония в Натото да ви даде и тя някой милиард долара за оръжие, но това наистина не е шега!

 2. #2
  Евpогей 12 юли 2018, 14:44
   
  19
   
  5

  Какви битки? Вече има ,pакети, ядрени бомби и спътници.

 3. #3
  цирк 16 юли 2018, 01:52
   
  16
   
  13

  Интересно ако не беше Русия с кого ли НАТО щеше да оправдае своето съществуване.

 4. #4
  Дагуев 19 юли 2018, 13:45
   
  6
   
  12

  Война няма да има с Естония или други измислени държавици, но сащ няма да пропуснат да натикат натото във война срещу Иран. Тогава ще пламнат всичките. Аз вече не плащам застраховки на томбиля.да гу е...

 5. #5
  Дагуев 19 юли 2018, 13:51
   
  3
   
  8

  Най-добре в такъв конфликт нашите да избягат да ги е.....

 6. #6
  Граф 27 авг 2018, 05:38
   
  1
   
  0

  Ние ще участваме с няколко военно-полеви бани

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker