САМА СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА! Майката на загиналия командос Емил Шарков: Нямам надежда!

Pan.bg 03 дек 2017 | 11:09 views (1870) commentaries(4)
img
Обитавам това жилище без правно основание. Не ми харесва тази ситуация. Тя е резултат от стечение на обстоятелствата. До пенсионирането си работех в Министерство на отбраната и получих ведомственото си жилище от тях. Това каза пред "Събуди се..." Ваня Рибчева, майката на загиналия командос Емил Шарков при акцията в Лясковец.
„Искала съм винаги да се грижа за себе си или синът ми да се грижи за мен. Искала съм истината за смъртта на сина ми, но не съм я получила“, каза почернената жена. Тя съобщи, че делото за акцията в Лясковец е минало, разгледани са становищата и сега чака решение.
„Беше ми отказано правосъдие и то по възможно най-циничния начин - с писма и обяснения като за най-глупавия човек. Той не загина заради държавата, а заради некадърността на началниците си“, категорична е Рибчева.
Майката на командоса коментира и протеста на баретите: „Тези процеси се развиват в течение на времето и никой не им обръща внимание и не прави нищо за промяна. Аз се чудя как момчетата имат толкова дълго търпение. Вярвам, че нещата са така, както те го казват. Никой няма намерение да обърне внимание. Това недоволство, тази недостатъчност. Преди повече от 10 години синът ми го снимаха на рекламните календари на отряда. И попитах сина ми, защо са му толкова скъсани обувките, а той ми отговори: "Да, ама виж колко са лъснати".
„Внучката ми не разговаря за смъртта на баща си. Когато стане дума, тя говори за него като за жив. Не идва на гробища. Намери си свой начин да се пригоди към ситуацията“, споделя майката.
„Няма компенсаторни механизми. Много хора ми казват: "Недей да страдаш". Нямам поглед за бъдещето. Нямам желание да си правя планове. Аз живея изцяло в миналото“, призна Ваня Рибчева.
Майката на загиналия командос се обърна към ръководството на МВР: „Каквото и да кажа, в нашата държава няма чуваемост. Хората, които управляват, чуват само собствените си гласове. Нямам надежда. Трябва да се съдейства на хората, които претендират за някакви нередности. Не ми е приятно да съдя държавата, но тя не пожела да потърси конкретни отговорни за смъртта на сина ми“.
.pik.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  запасняк 03 дек 2017, 11:57
   
  7
   
  2

  Госпожо Рибчева не очаквайте чуваемост докато живеем в общество с дефицит на справедливост.
  Поради не компетентносттези ръководители на високи ръководни длъжности злепоставят в частност не само себе си но и институцията МВР като компрометират работа на цели служби в структурите на сектор Сигурност МВР.

 2. #2
  квартирко 03 дек 2017, 12:08
   
  12
   
  1

  До пенсионирането си работела в МО и получила ведомственото си жилище от там... още живеела в него, без правно основание, по стечение на обстоятелствата...
  И се жалва от държавата.

 3. #3
  джедай 03 дек 2017, 16:05
   
  6
   
  3

  Права е жената,но наистина няма кой да я чуе.Ако пишеш до министъра,той смята,че му говориш на политическа основа и не му дреме. /Ситият/,живият на мъртвия не вярва.

 4. #4
  Командос 07 дек 2017, 17:01
   
  2
   
  1

  Колеги, н напълно съчувствам на жената ама ако искала сина и да е сто процента в безопасност е можел да стане икономист, шофьор на автобус и тн.. СОБТ е рисков сектор и който не го разбира не му е там мястото.

  Мислите че GSG, GIGN и тн не правят грешки?!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker