Младен Маринов: Коледните бонуси за полицаите не са опит те да бъдат купени

Pan.bg 15 дек 2017 | 19:25 views (781) commentaries(0)
img
/КРОСС/ Не разглеждам коледните бонуси за полицаите като търговска сделка. Има средства, които могат да се разпределят и са разпределени, според нас, по най-добрия начин към служителите, които ежедневно изпълняват полицейска дейност. Това отговори по време на брифинг главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов на журналистически въпрос за това, че коледните бонуси от 420 лева се приемат от полицаите като опит да бъдат купени за сметка на техните искания за вдигане на заплатите и затова планират протест по граничните пунктове на 22 декември, предава „Фокус".

„Смятам, че винаги когато има такава възможност - тези служители трябва да бъдат възнаградени за дейността, която са извършали през годината... Когато има възможност, ще бъдат наградени индивидуално служителите, които са проявили изключителен професионализъм. Това се прави когато има постигнати добри резултати", обясни гл. комисар Младен Маринов.

Той посочи, че не е получавал официална информация за такъв протест, но знае за такава подготовка.

„Колегите са отговорни, но правото на протест не трябва да повлиява на задълженията: да опазваме границата, да се борим с престъпността. Надявам се протестите да са в рамките на закона и да не пречат на ежедневната дейност", каза още той.

Подобна е ситуацията и в синдикалнаната организация на служителите в местата за лишаване от свобода, каза главният прокурор Сотир Цацаров, който също присъстваше на брифинга.

„Там проблемите са два: от една страна те са свързани с възнагражденията, а от друга страна - с професионалния риск. Критично ниските нива на съотношение между лишени от свобода и охраняващ състав са предпоставка за инциденти и дори за овладяване на инциденти. Тази професия се оказва ниско платена и изключително рискова. Търси се решение чрез Министерство на правосъдието най-малкото за въвеждане на разумни норми, каквито съществуват в европейските страни", допълни Сотир Цацаров.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker