АДФИ проверява съмнителни конкурси за каски в МВР

Pan.bg 15 май 2018 | 06:40 views (805) commentaries(0)
img mediapool.bg

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) ще извърши проверка на съмнителни конкурси за закупуването каски в МВР по сигнал на "Антикорупционния фонд", съобщиха в понеделник от неправителствената организация.

Става въпрос за два договора за 460 противоударни каски с визьор през декември 2016 г. и за още 330 подобни каски през септември 2017 г., за които от "Антикорупционния фонд" изказаха съмнения, че са сключени при завишени цени.

От организацията посочваха още, че ио двете сделки са подписани с "ПАНОВ" ЕООД, въпреки че фирмата е изпълнила първата поръчка, нарушавайки 45-дневния срок за доставка с цели 128 дни.

Впоследствие от фирмата категорично отрекоха предложените на МВР цени да са били завишени, но така и не коментираха въпроса за голямото забавяне, с което е изпълнена първата поръчка.

"Ние работим изцяло съобразно европейските норми за качество, безопасност и здраве и опазване на околната среда. Внедрени са европейските правила за работа – срочност, качество, лоялност и т.н. Нашата фирма е с доказана репутация в страната. Извършвала е множество доставки на различни артикули на територията на цялата страна, включително и такива, свързани с предмета на процесните поръчки", заяви управителят на "Панов" ЕООД Ангел Панов в опровержение, изпратено до Mediapool.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker