Ето кой е шефът от баретите, спипан с откуп за джип в центъра на София

Pan.bg 21 апр 2019 | 00:22 views (1638) commentaries(1)
img
blitz.bg/


Барета от специализирания отряд за борба с тероризма е арестуван за откуп на краден автомобил. Красимир Пешовски, който е началник-сектор в отряда, бил сгащен в кафе до Софийския университет вчера на обяд докато взима 2000 лв. от собственичката на возилото, съобщава „Телеграф“, позовавайки се на МВР и прокуратурата. Командосът, който има дългогодишен стаж в СОБТ, вече е с повдигнато обвинение и е оставен за 72 часа в ареста. На 11 април бил откраднат джипът „Мерцедес“ на млада жена на име Галина. Тя познавала Пешовски и решила да поиска помощ от него. Той се съгласил да съдейства за откриване и връщане на возилото, но по думите на собственичката поискал откуп от 11 000 лв.


Двамата се разбрали да се видят и тя да му даде пари в четвъртък около 12 ч. в кафе до СУ. Преди това, обаче, тя отишла в столичната полиция и заявила, че ѝ искат откуп. „Колегите са направили съответната подготовка да контролират срещата. Направен е констативен протокол, описани са парите. Знаело се е мястото на срещата, колегите са водили скрито наблюдение“, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По време на срещата в кафето баретата обяснил на собственичката подробности от интериора на джипа, за да се убеди тя, че това е точно нейното возило. Посочил, че вътре има и детско столче, разказаха запознати. Тя му дала единствените пари, които успяла да събере – 2000 лв., а в този момент Пешовски бил закопчан.„След като е арестуван се оказало, че е служител на СОБТ. Незабавно е уведомен следовател, аз уведомих министъра на вътрешните работи и се започна процедурата. По-късно ние извикахме командира на СОБТ в министерството, тъй като такава е процедурата. Започваме и наша вътрешна проверка“, обяви още Иванов. Барети от СОБТ споделят, че той е един от най-дългогодишните кадри в отряда. Постъпил в него още след казармата. Участвал е в почти всичко знакови и големи операции срещу опасни бандити у нас през последните 25 години. Командоси разказват, че той нямал нито съпруга, нито жилище, а живеел в общежитието на СОБТ.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/kriminalni/eto-koy-e-sheft-ot-baretite-spipan-s-otkup-za-dzhip-v-tsentra-na-sofiya_news669575.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Курти 25 апр 2019, 10:54
   
  0
   
  0

  Дааа, Милиционерите си мислят, че са над закона, но затолкова са учили. Нищо не става от тези същества.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker