Спецполицаи показват на ученици в Айтос как се залавят опасни престъпници

Pan.bg 25 апр 2019 | 00:38 views (448) commentaries(0)
img 24chasa.bg


Тони Щилиянова
Със затаен дъх и искрено възхищение близо 90 ученици от училище „Атанас Манчев” в Айтос проследиха демонстрациите на служителите от най-елитното полицейско звено - сектор „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР Бургас, съобщи инспекторът по превенция Цветелина Рандева, която също присъства на събитието.

Началникът на спецполицаите гл. инспектор Марин Димитров заедно с колегата си Янчо Темелков разказаха за нелекото ежедневие на служителите на реда, които участват при задържането на особено опасни и въоръжени нападатели, отговарят за охраната на масови мероприятия и гарантират спокойствието и сигурността при масови безредици.

Учениците от пети, шести и седми клас чуха как се използват екипировката и въоръжението на спеотряда, видяха персоналните радио-комуникационни средства, тактическите набедрени кобури, алпийска и водолазна екипировка, картечните пистолети, електрошоковите прибори и снайперски карабини. Високо проходимият брониран автомобил, ползван от полицейските служители от сектор „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР Бургас, предизвика бурни емоции сред момчетата. Демонстрирана бе и разгъваемата лента с шипове, използвана за принудително спиране на автомобил, чийто водач не се е подчинил на полицейските разпореждания.

В превантивното занимание, организирано от „Ротари клуб” Айтос, учениците от бяха обучени да разпознават и различните видове наркотици, с които могат да се сблъскат на улицата. Обяснени им бяха най-честите механизми за провокиране на интереса към дрогата, външните проявни форми на зависимостта върху човешкия организъм, както и трудния път за откъсване от дрогата.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker