Полицаи от 1-во РПУ тормозят столичани под командата на бизнесмен - баровецът се хвали с връзки в СДВР

Pan.bg 25 апр 2019 | 19:36 views (1642) commentaries(2)
img
pik.bg


На жесток тормоз са подложени граждани от страна на МВР, сигнализират самите те пред медията ни.

Проверка на ПИК показа, че бизнесменът Йордан Кисьов, който е собственик на фирмата "Риск Електроник", замесен в имотни афери се опитва да заграби земя, която е идеална част жилищна към кооперация, използва свои връзки по високите етажи на МВР, за да оказва натиск на гражданите.

Оказва се, че заради нареждане от високопоставени шефове на МВР, шефове от Първо РПУ в София привикват граждани, като ги карат да пишат обяснения защо подават оплаквания срещу въпросния бизнесмен. Пред тях полицаи признаци, че на тормоз по случая са подложени и редови униформени, които са викани в СДВР, за да дават обяснения защо не изпълняват указанията да съдействат на Кисьов.

Живущи в сградата алармират, че почти всеки ден са привиквани в Първо РПУ, за да дават различни обяснения, всеки път касаещи апетитите на бизнесмена към общите части в кооперацията и земята около блока. Документите по случая сочат, че въпросният Йордан Кисьов е успял по неясни начини да придобие идеални части от апартаментите на останалите граждани в блока, които е обявил, че са негов двор. По нарушението, в което е замесен и нотаруис, има сигнали и в кадастъра и в прокуратурата. Още по-скандалното е, че придобиването е станало на изключително занижени цени, а страна се оказват фирми на скандалния строителен бос Симеон Симеонов известен с това, че остави над 120 души на улицата, след като сътвори една от най-големите имотни пирамиди в центъра на София в края на 90-те години.

През 2004 година Кисьов се хвали, че е единственият осъдил Симеон Симеонов за хиляди левове за неустойка, а само преди няколко месеца купува от свързани с имотния бос над 600 кв. м идеални части, които са към чужди апартаменти, за сумата от 500 лева, при положение, че дори данъчната оценка е в пъти по-висока в центъра на София.

Живущите подозират и още по-сериозни връзки в тази афера, тъй като освен, че ги викат редовно и им оказват натиск в Първо районно управление на МВР, община "Слатина" в лицето на кметицата Наталия Стоянова също се оказват на страната на бизнесмена Йордан Кисьов и не предприемат проверки срещу действията му.

"Въпросните имоти на бизнесмена Йордан
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Кисьов нямат дори документ за право на ползване - акт 15 и акт 16, как тогава този човек размахва нотариални актове за идеални части към чужди апаратаменти, а когато ние подаваме сигнали в институциите, ни привикват от МВР през ден, за да ни натиснат да се откажем от тези сигнали? За един бизнесмен ли работят полицаите и кой от СДВР им е наредил да тормозят обикновени хора, които опитват да защитят имуществото си?", казват потърпевшите.

"От Първо РПУ ни искаха чертежи, писахме обяснения, стигна се дори до прокурорски проверки, които показаха, че претенциите на Кисьов са несъстоятелни, но независимо от всичко и община Слатина и МВР не спират тормоза над нас", споделят пред медията ни потресените семейства. По думите им се въртят в омасьосан кръг, тъй като Кисьов ползва високопоставени лица както в МВР, така и в Община Слатина, и дори завежда искови молби за хиляди левове към живущите на ул. "Кутловица" 41, опитвайки да ги притисне с помощта на униформени и институции.

Живущите, които са ежедневно тормозени, ни предоставиха и документите, чрез които Йордан Кисьов е закупил над 600 кв. м идеални части, плилежащи към техните апартаменти срещу 5000 лв. Те са подали сигнал в прокуратурата за проверка на нотариалния акт и нотариуса, който го е издал, тъй като недоумяват как може да бъде издаден подобен документ в пълен разрез със законите.
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Полицаи от 1-во РПУ тормозят столичани под командата на бизнесмен - баровецът се хвали с връзки в СДВР

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  буля пена 01 май 2019, 23:44
   
  0
   
  1

  2858 кв. м. съсобствен имот дворно място към разни сгради. Кисьов е купил от Начев 618 кв. м. земя, която се явява част това дворно място. Не разбирам какъв е проблема, човекът си е купил съвсем законно земята и сега е съсобственик с мрънкачите. Продавачът пък е придобил земята също законно.
  Става на въпрос за терен, върху който има построени сгради, но не и земята върху която са сградите, а двора около тях.
  Такова дворно място може да е част от етажната собственост, може и да не е - зависи как са се разбрали съсобствениците, но очевидни някои са били против. Отделен е въпросът дали продавачът е трябвало първо да предложи на другите съсобственици да изкупят неговия дял, но може и да не е длъжен.
  Най-вероятно законът е спазен, защото има различни тълкувателни решения, но мрънкачите искат да си ползват общия двор като собствен без даже да знаят дали въобще имат право на идеална част от дворното място, защото може и да нямат. Най-вероятно имат само една кутийка въздух и право да минат по пътеката до входа на сградата.
  Такива са вариантите.
  А Данчо Кисьов нямаше да е милионер, а милиардер, ако газеше законите.

 2. #2
  бульооо, трябва са поучиш малко 02 май 2019, 18:54
   
  0
   
  0

  Никакви 618 кв.м. не е купил, а идеални части. Не знам кой те е накарал да му правиш PR на тоя Кисьов, но той или трябва да уволни адвокатите си, или да се примири с мисълта, че за всяко действие трябва да се отнася към другите като идеални съсобственици (има закони, "читать надо")

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker