Иван Иванов пред ПРЕСА: Тръгвам си, не съм съгласен с политиката, която се води спрямо армията

Pan.bg 09 дек 2012 | 08:56 views (5184) commentaries(9)
img Вестник ПРЕСА бе една от малкото коректни медии, които публикуваха новината за една от най-важните оставки в МО напоследък. Тази на кадровикът на БА - полк.ор Иван Иванов.
В свое кратко изказване пред в.ПРЕСА той заявява: "Тръгвам си, защото не съм съгласен с политиката, която се води спрямо армията и по-конкретно с новата пенсионна реформа." Ето още от текста на вестника.
(Кликнете върху снимката за увеличение).

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  ромпой 09 дек 2012, 10:06
   
  0
   
  0

  Не знам дали е достойно просто да си тръгнеш, но определено е достойно да кажеш защо го правиш.
  Така или иначе тази гавра с армията е замислена и подготвяна доста дълго време и то не без съдействието на този човек.
  Това се е знаело от големите мишки от преди поне година преди да се стигне до гласуването в НС и нека не ми се правят на изненадващо ощипани моми, които изведнъж си тръгват обидени...
  Май по-точно се спасяват, след като си свършиха работата.
  Точно като при диверсиите.
  Защото това е диверсия в сектора на отбраната и ми се иска някой да го отнесе като за измяна.

 2. #2
  armeec 09 дек 2012, 12:24
   
  0
   
  0

  Достойна постъпка на един достоен офицер. Нима забравихте какви обещания даваха ГЕРБ. Всички злини в армията са причинени от комплексарската политика на Аню. Благодарение на Иванов злините са много по-малко.Така че всички ние милеещи за армията трябва да се обединим и даден сериозен на самозабравилите се гербаджии и техния вожд Боко.

 3. #3
  армеец 09 дек 2012, 12:27
   
  0
   
  0

  Достойна постъпка на един достоен офицер. Нима забравихте какви обещания даваха ГЕРБ. Всички злини в армията са причинени от комплексарската политика на Аню. Благодарение на Иванов злините са много по-малко.Така че всички ние милеещи за армията трябва да се обединим и даден сериозен на самозабравилите се гербаджии и техния вожд Боко.

 4. #4
  Мишка 09 дек 2012, 13:57
   
  0
   
  0

  Плъховете първи напускат кораба. Значи е сигурно, че корабът потъва....

 5. #5
  BG army 09 дек 2012, 14:30
   
  0
   
  0

  Достойна за уважение постъпка.Проблема е че висшите офицери си натискат парцалите.Никой от тях няма да направи такъв ход а ще продължават да ближат ..... това ще е така докато назначаването им е политическа поръчка а не по заслуги.Иван Иванов си заминава, но кой ще седне на стола му?Аз лично имам съмнения за един действащ офицер от дирекцията, който ще е една маша в ръцете на Аньо.С това правителство ще е така, ние сами сме си виновни, както е в поговорката "Не е луд този дето е изял зелника а този който му го е дал да го изяде".Ние сложихме ГЕРБ на власт, ние сме лудите.

 6. #6
  New 09 дек 2012, 19:35
   
  0
   
  0

  Момчета, това, че по презумция винаги търсим у човека негативи не помага на армията и обществото. Нека тогава, когато някой постъпи достойно, ако не го оценим, то поне да не омаловажаваме усилията му да привлече общественото внимание върху болезнени армейски проблеми. Можеше ли директорът да си стои на длъжността и сега? Можеше (като всички останали), но не го направи!

 7. #7
  интересно 09 дек 2012, 19:50
   
  0
   
  0

  Достойна постъпка на човек с голям авторитет. Щом и той се разграничи от А.А. работите не отиват на добро за военните. А като махнат и 20-те заплати, статута на военните по нищо няма да се различава от този на учители,асансьорни техници, хамали и др. А тези, които служат в БА, нямат право на частни кабинети като лекарите или на частни уроци като учителите /по 15-20 лв. на час/, интересно кое ще мотивира военните да служат, а не само да престояват в армията.

 8. #8
  Тони 09 дек 2012, 22:38
   
  0
   
  0

  Нищо лично към г-н Иванов, но той е час от тях! Нека ВСЕКИ знае, че когато участваш в такива мероприятия, не можеш да си измиеш ръцете и да си върнеш уважението.
  г-н Иванов винаги ще си остане в другия отбор. Участвал е в това!

 9. #9
  Станислав 10 дек 2012, 13:23
   
  0
   
  0

  Тръгва си да изпревари събитията и да вземе заплатите. Понеже вече е сигурно, че ще ги орежат. Защо не си тръгна много по-рано??? Тенденцията за масово напускане започна още от 2008 и тогава си тръгнаха най-опитните към момента. Защо тогава не си подаде оставката? Защото не бе застрашен лично. А сега са наред лозунгите. Да си ходи, държавата и армията ще се оправят, когато дойдат младите хора, тези, които не са обременени от обвързване с бивши номенклатурни кадри или политически пристрастия. Тези, които са чели за компартията, но не са били съвременници. Трябва да се смени модела в главата, преди да се смени стила на управление, а за това се искат нови хора, разбиращи от мениджмънт, но и имащи вяра и любов към професията и родината

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker