Празник на авиацията в Крумово на 12 април!

Pan.bg 28 мар 2013 | 16:21 views (4222) commentaries(0)
img От името на Технически Университет София - филиал Пловдив имаме удоволствието да Ви поканим на празника на специалност "Авиационна Техника и Технологии", който се организира и във връзка с Международния ден на авиацията и космонавтиката - 12 Април.

Честването на празника се извършва за трета поредна година на територията на Летище Крумово с любезното съдействие на целия личен състав както на летището, така и на авиобазата. Организатори на събитието са главно студентите от ТУ-София - филиал Пловдив, специалност Авиационна Техника и Технологии. В организацията участват и хора, чиято страст е авиацията, както и ентусиасти, за които само небето е граница!

На 12 април светът отбелязва Международният ден на космонавтиката и авиацията. На този ден през 1961 г. е станал първият в историята пилотиран космически полет на космонавта Юрий Гагарин с кораба "Восток".

В 6 часа и 7 минути по Гринуич - 9 часа и 7 минути московско време Юрий Гагарин излетя и направи с кораба "Восток" една обиколка около Земята. На височина 7 километра Гагарин катапултира и се приземява с парашут близо до спускаемия апарат, на колхозно поле в Саратовска област.

Целият космически полет е продължил 1 час и 48 минути, но остава завинаги в историята на човечеството като полета на първия космонавт в света.

ПРОГРАМА:

11.04.2013 г. - IV корпус на ТУ София – Филиал Пловдив на ул. "Цанко Дюстабанов" №25
-----------------------------------

14:00 – представяне на проекти на студенти, които ще вземат участие в тазгодишния “Студентски конкурс за проект на безпилотен летателен апарат”.

12.04.2013 г. - района на "МУЗЕЙ НА АВИАЦИЯТА" - КРУМОВО
-----------------------------------
10:00 – 10:30
- Поднасяне на венец пред паметника на загиналите летци;
- Засаждане на дръвче от випуск 2013 г. на специалност АТТ;

- Мотивационни полети на лека авиация със студенти от специалност АТТ;
- Демонстрационни полети на авиомодели и безпилотни ЛА;
- Прожектиране на филм и презентации за специалност АТТ във фоайето на Музея на авиацията - Крумово;
- Авиационна фотосесия на студентки;

14:30 – 15:30
- Обявяване на резултатите от студентския конкурс за безпилотни ЛА;
- Празникът ще завърши на чаша вино.

За трета поредна година каним собственици и оператори на леки летателни апарати да вземат участие в летателната програма и мотивационните полети за студенти на летище Крумово.

Редът за долитане, провеждане на полетите и отлитане е съгласно ЗГВ. Осигурено е съдействие за подаване
на необходимите полетни планове.

Уговорено е с ръководството на Летище Пловдив ЕАД и ЛЦ на РВД Пловдив, да се използва пистата и южната рульожка до авиационния музей, от където ще се оперира. Такси няма да се събират. За участващите екипажи и ЛА са осигурени средства за гориво.

Желателно е участващите екипажи да пристигнат до 10:00 ч. когато ще се проведе брифинг с летателния и технически състав.

Участието е отворено за всички желаещи и съпричастни към обучението и подготовката на авиационни кадри, за което Ви молим да предадете и на други потенциални участници.

За допълнителна информация и потвърждаване на участието, моля да се свържете с организаторите на e-mail: s.kolev89@gmail.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker