Найденов: Правителството на ГЕРБ дължи 800 хил. лева на МО като е ползвало военни самолети и вертолети!

Pan.bg 07 юни 2013 | 12:54 views (3282) commentaries(5)
img БЛИЦ
Отчет: Правителството на ГЕРБ дължи 800 хил. лева на Министерството на отбраната
Министър Ангел Найденов ще предостави на специалната комисия пълна справка за военните полети у нас и в чужбина


За времето от 1 юли 2009 г. до 31 декември 2012 г. с военно транспортни средства са изпълнени 67 задачи в интерес на правителството на Бойко Борисов. Това е струвало на бюджета на МО 812 325 лв. и не е ясно дали сумата е възстановена на ведомството. Това каза в отговор на въпрос на депутата Венцислав Лаков на парламентарния контрол военният министър Ангел Найденов. Министърът на отбраната Ангел Найденов даде справка по години за извършените полети с военни самолети и вертолети от правителството на ГЕРБ. През 2009 г. е изпълнена една специална задача със самолет “Спартан” за дирекция “Правителствен протокол” на МС. През 2010-та задачите са 6 за правителството и 2 за МВнР. През 2011-та полетите за Борисов нарастват на 22 пплюс още 2 за МвнР и 2 за МВР. През 2012-та по заявка на парвителствения протокол са извършени 24 полета с вертолет “Кугър” и 1 със “Спартан” плюс още 4 полета за МВР.

Целта на полетите е била за осигуряване на въздушен транспорт на правителствени делегации, хуманитарна помощ и превоз на пленени български граждани. Според министър Найденов трябва да има строг контрол за превоза на делегации с военни самолети и вертолети, тъй като това не поддържа летателната подготовка на екипажите, а гълта от бюджета на ведомството.

Военният министър ще предостави пълна справка на комисията, която ръководи Венцислав Лаков, за пълния брой на полетите с военно-транспортни средства и цената на всеки един от тях.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Боку 07 юни 2013, 14:04
   
  0
   
  0

  Гадове мръсни,похарчили близо милион за собствени нужди а пари за самолети,дори и подръжка дори.. :)

 2. #2
  я? 07 юни 2013, 15:33
   
  0
   
  0

  То май ще излезе истина тва, преди година ми цитираха случайно дочута реплика на ББ : "... я се обади на военните да дойдат и да ме вземат от ..." , "...?", " ...с Кугара естествено!"! Малко се усъмних тогава, но ако е вярно тва дето пишете, тоя ББ ще излезе голям "цар"!

 3. #3
  офицер от Чайка 08 юни 2013, 18:59
   
  0
   
  0

  Един от нашите инструктори от Eurocopter ни разказа, че като летец на "Пума" в армията е имал честта, или по-скоро задължението, да вози на борда Путин при едно от посещенията му във Франция. Акцента в разказа беше факта, че като горд френски офицер отказал да предостави поисканата от руските спецслужби лична карта, а им предложил ако искат да организират превоза по друг начин.
  Всъщност чак сега ми хрумна, че френските военни вертолети са използвани неправомерно и се запитах кой ли е платил полета на Путин???
  Предполагам, че след първите проведени избори това е разследвано от следващия военен министър и виновните са справедливо наказани и навярно хвърлени в затвора.
  Хайде, моля Ви, стига глупости!!!

 4. #4
  aaaa 08 юни 2013, 21:48
   
  0
   
  0

  Комуната си е комуняга , правителството дължи пари на МО, не ГЕРБ. Ок , а защо МО не ги е искала досега.!!!!!!!!!!!!!!, къде е спал Аню

 5. #5
  Teraflop 09 юни 2013, 14:07
   
  0
   
  0

  Не са само тия 800000 лева.Бойко Борисов е похарчил парите на военните и затова им сложи допълнителни години стаж и още години за пенсия.Бойко Борисов умният щеше да се реваншира на военните,но .....се позова на уж Европейските изисквания за пенсиониране и отиде коня на театър.Много кадри си отидоха,заради тая тъпотия и войската вече се задъхва от планини задължения и противоречащи си изисквания.Бумащина,бумащина,свят да ви се завие!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker