СЪВМЕСТНО БЪЛГАРО-РУМЪНСКО УЧЕНИЕ „BLUE BRIDGE 2013”

Pan.bg 15 ное 2013 | 16:29 views (2257) commentaries(0)
img Сайт на ВВС

Военновъздушните сили на България и Румъния проведоха съвместното учение „Blue Bridge 2013”. В него взеха участие сили и средства на българските и румънските ВВС. В хода на учението се отработиха съвместни операции по контрол на въздухоплаването и охраната на въздушното пространство над територията на двете държави.

От българска страна в тренировката се включиха изтребители МиГ-29, а от румънска самолети МиГ-21 Lancer и C-27J „Спартан”. Ангажирани бяха също пунктовете за управление и постовете за радиолокационно разузнаване и наблюдение на ВВС.

Съвместното българо-румънско учение „Blue Bridge 2013” спомага за подобряване на координацията и повишаване на оперативната съвместимост между ВВС на България и Румъния при провеждането на презгранични операции за контрол на въздухоплаването и охраната на въздушното пространство. То допринася и за повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка на личния състав от формированията на Военновъздушните сили и готовността му за участие в съвместни операции.


image

КОМАНДИРЪТ НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ ЗАМИНАВА
НА ОФИЦИАЛНО ПОСЕЩЕНИЕ В ГЕРМАНИЯКомандирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов заминава на 17 ноември на официално двудневно посещение в Рамщайн, Германия..
Визитата е по покана на командира на ВВС на САЩ в Европа и Африка и командир на Компонентното командване на ВВС на НАТО генерал Горенц.
По време на посещението ще бъдат обсъдени въпроси от двустранното военно сътрудничество между ВВС на България и САЩ, както и приноса на българските ВВС за изграждане на ефективни и способни Военновъздушни сили на Алианса.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker