ЛЕТИЩЕ ВАРНА ПОСРЕЩНА МИЛИОННИЯ ПЪТНИК

Pan.bg 10 сеп 2010 | 18:15 views (7948) commentaries(4)
img На 10 септември – почти в края на чартърния сезон, в 14.43 часа на летище Варна с редовен полет от Лондон (Гетуик) на авиокомпания „България Ер” пристигна милионният пътник (излитащи и кацащи) от началото на 2010 година - англичанката Жаклин Мей, в компанията на съпруга си Тони Шират. Юбилярката бе посрещната с цветя на пистата до самолета от Христо Тодоров – координационен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД, изпълнителния директор на Летище Варна - Димитър Костадинов, и неговия заместник Пламен Станев. Във VIP-залата Жаклин Мей получи подаръци от ръководството на порта и се отдаде на въпросите на журналистите.
Семейството е от Бирмингам, тя има ресторант, а той се занимава с недвижими имоти. До Варна летят по 5 – 6 пъти годишно, защото от две години и половина имат ваканционна къща край Албена. Последното пристигане по родното Черноморие също е за почивка. Жаклин каза, че е леко притеснена от неочакваното и рядко събитие, което не се случва всеки ден, познава България, но не особено, намира я за прекрасна страна със спокоен народ, където се чувства добре с изключение на зимата.


image

image
„Димитър Костадинов, Тони Шират, Жаклин Мей, Христо Тодоров и Пламен Станев (от дясно на ляво)”

image
За медиите изпълнителният директор на летището Димитър Костадинов резюмира отиващия си активен сезон. За него годината е добра – в сравнение с предходната до сега общо спадът в пътникопотока е под един процент. Най-сериозен е той при английския пазар – 16%, а така също с пътниците от Швеция, донякъде – от Чехия и Унгария. Много сериозен е ръстът на руския пазар – 29%, следван от полския – 28%. За първи път от началото на годината по абсолютен брой на посрещнати и изпратени пътници руснаците са изпреварили германците. „Отличник” е редовната линия до Москва. Въобще за първите осем месеца на годината пътниците по редовни линии (около 90% от миналогодишните), които обслужва Летище Варна, бележат известен ръст. В сравнение с миналогодишния, през този август има увеличение на пътниците с
0,64%. Тогава са обслужени близо 300 000 души в двете посоки, най-много руски и полски туристи.


Валентин Димитров-снимки на автора
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  niks 10 сеп 2010, 18:44
   
  0
   
  0

  "Във VIP-залата Жаклин Мей получи подаръци от ръководството на порта и се отдаде но журналистите."
  Какво направи г-жа Мей?

 2. #2
  miks 10 сеп 2010, 19:19
   
  0
   
  0

  "Niks" да си сложи очилата - "отдаде се на ВЪПРОСИТЕ на журналистите". Ако няма очила, значи е манипулатор, и то без чувство за хумор.

 3. #3
  Preslav 10 сеп 2010, 19:26
   
  0
   
  0

  А може пък текста да е малко изменен. :D
  Ама е красавица, защо да не се отдаде...

 4. #4
  Александър Тодоров 10 сеп 2010, 20:12
   
  0
   
  0

  Така като я гледам тази хубавелка...май работата е нагласена!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker