Избираме между три изтребителя

Pan.bg 13 сеп 2010 | 20:42 views (2480) commentaries(4)
img http://otbrana.alle.bg/
Предстои подписване на двустранните споразумения за Air Policing между България и Румъйния и Гърция. А в бъдеще и с други наши съюзници, което ще повиши чувствително ефективността на общите ни усилия. Това каза министърът на отбраната Аню Ангелов в изказването си на Осмата международна конференция „Сигурност в Югоизточна Европа”.
На този етап бойната ни авиация разчита на МиГ-29. Скоро самолетът- войник МиГ-21, който повече от 45 години служи на България ще бъде снет от въоръжение. Що се отнася до осигуряването на нов тип многоцелеви изтребител, все още сме в периода на оценките.
По този повод пред журналисти по време на зенитно-ракетните стрелби на полигон „Шабла” министър Ангелов каза: ”Срещаме се с експертна група от САЩ. През октомври предстои да дойде експертна група от СААБ - Швеция. Аз ще бъда на посещение в Швеция в края на годината. Вече имах среща и с "Юрофайтър". Това са на пазара трите най-модерни многоцелеви изтребители”. Той допълни, че доставката на новия самолет ще стане след 2014 година.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  йодл 13 сеп 2010, 20:51
   
  0
   
  0

  "Той допълни, че доставката на новия самолет ще стане след 2014 година." Аха ясно! Доставката ще започне към 2016.

 2. #2
  RAVIA 14 сеп 2010, 08:34
   
  0
   
  0

  А с какви пари ще се плати? Сумата от $1млрд. от къде ще се вземе и сделката ще бъде ли финансово осигурена, т.е. платени парите или ще се прехвъри на следващото правителство???? Нали това бяха НАЙ-ГОЛЕМИТЕ критики на сегашнато управление към старите???? То че тряба да се купува, трябва, но то си беше ясно още преди време и защо бяха тези гупости изказани до сега за закупуването на вертолетите?!?

 3. #3
  MoD 15 сеп 2010, 09:43
   
  0
   
  0

  Общо споразумение за Air Policing с Румъния и Гърция (А в бъдеще и с други наши съюзници)?! Работата намирисва на ситуацията с прибалтийските републики. Ще разделим въздушното пространство на България на северен сектор за Румъния (плюс по един ЗРД за Козлудуй и Белене)и на южен сектор за Гърция и Турция и българските "ВВС" ще останат с вертолети и транспортни самолети, и за които ще се окаже в един прекрасен ден, че няма достатъчно средства. Шапкарите от ВВС да продължават да си натискат дебелите задници, да мислят само как да си запазят кутийката в щата и летателните и да си зариват главите в пясъка като щрауси- трябва да им е ясно, че с това овчедушие просто унищожават ВВС.

 4. #4
  by fly 15 сеп 2010, 10:47
   
  0
   
  0

  gripen,eurofighter и f-16 ще бъдат безкрайно остарели като техника към 2015-2020. По това време Русия,Индия,Китай ще въведат петото поколение изтребители.Ако искаме модерен самолет в 2020 нямаме избор освен F-35.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка