Прощален полет на генерал Симеонов

Pan.bg 11 юни 2014 | 16:32 views (8306) commentaries(18)
img сп."Клуб КРИЛЕ", Н.Димов

Днес началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов направи в авиобаза Граф Игнатиево последния си полет преди приключване на военната си кариера. На вълнуващия момент присъстваха командирите на авиобазите в българските ВВС, колеги, официални гости, роднини, приятели и близки на генерал Симеонов, ветерани и журналисти.
По-голямата част от службата на генерал Симеонов преминава в авиобаза Граф Игнатиево. Той е последният командир на 19 изтребителен авиационен полк и първи на 3 изтребителна авиобаза Граф Игнатиево.

image
image

image image

Прощалният полет на генерал Симеонов бе осъществен на изтребител МиГ-29УБ (борд 33) във втора кабина, а в първа бе командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Иван Лалов. МиГ-ът излетя на форсаж и след няколко впечатляващи фигури над летището полетът продължи по предварително определения маршрут.

image image

image image

image image

Междувременно летателната дейност в базата не спира – във въздуха се издигнаха МиГ-29 и Су-25 (както и с гост от топлите страни).

image image

image image

Прощалният полет на генерал Симеонов продължи около 40 минути. На стоянката изтребителят бе посрещнат със строй на част от личния състав на авиобазата и поканените гости и близки. Бригаден генерал Лалов припомни накратко за военната и летателна кариера на генерал Симеонов и колко е свързан той с летището.

image image

image image

image image

Генерал Симеонов произнесе кратко вълнуващо слово, в което благодари на всички, с които е работил и които са го подкрепяли през годините. В заключение той каза, че авиобаза Граф Игнатиево и бойната авиация ще останат винаги в сърцето и мислите
му и след приключване на военната му служба.

image image
Снимки с приятели - и с част от екипа на сп.КРИЛЕ

image image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 18

 1. #1
  Стефан Горчев 11 юни 2014, 16:41
   
  0
   
  0

  Като човек му пожелавам успешна реализация в цивилния живот!!!
  А може би ще "удари едно рамо на експертизата" в Министерството на отбраната!?!?!?!?

 2. #2
  той 11 юни 2014, 16:55
   
  0
   
  0

  Монка, не приставай да ,,летиш,, в живота.ти заслужаваш.здраве и дълголетие.

 3. #3
  Tик Так 11 юни 2014, 16:55
   
  0
   
  0

  zdr сопол такъв, тоя пенсионер е повече, и е дал на страната ни повече от цялата ти рода и теб.
  Часовете нямат нищо общо с това, че един генерал допринесъл за нашите ВВС е полетял 40 минути за последно.
  Да е жив и здрав човека и успех в цивилния живот, макар, че бивши няма. Нека сега, удари едно рамо на армията като консултант в министерството, както правят повечето ценни кадри на армията.

 4. #4
  niv do zdr 11 юни 2014, 16:57
   
  0
   
  0

  Ако беше танкова база, щяха да са танкисти. Може да са пенсионери, но с доста часове зад гърба си, дори и като инструктори. Успех!

 5. #5
  До ZDR 11 юни 2014, 17:00
   
  0
   
  0

  Абе ZDR, не се обаждай от коневръза. Когато си дал толкова години на бойната авиация естествено, че е нормално да бъде изпратен като истински пилот, какъвто всъщност е. А не НАЧАЛНИКА, а командира на авиобазата е ПИЛОТ и така ще бъде и ще лети. Спести си глупавите коментари, когато не знаеш какво и как да го кажеш !!!

 6. #6
  fen 11 юни 2014, 17:06
   
  0
   
  0

  Дайте снимката и с традиционният РИТНИК, както си му е, нищо срамно няма ... И В СЛЕДВАЩИТЕ МУ ГОДИНИ АЗ МУ ЖЕЛАЯ, КАКТО ДО ТОЗИ МОМЕНТ, КАЦАНИЯТА И ИЗЛИТАНИЯТА ДА СА С ЕДНАКЪВ БРОЙ !!! Бъди Здрав, Генерале, и полезен на Авиацията, без кислородна маска, шлем, и дори без самолет, както го е рекъл генерал Михов ...

 7. #7
  todorb2000 11 юни 2014, 17:10
   
  0
   
  0

  Първо, здраве за генерал Симеонов, и да не спира да лети. Летенето никога не пресъхва, дори и извън кабината на изтребителя.

  Второ, моля администратора да заличава коментари с изключително агресивно поведение. Това е лош тон на този сайт!

 8. #8
  toy e 11 юни 2014, 20:22
   
  0
   
  0

  Това е ..., забързан от години
  живота минава не лесен
  в обятия нежни летиш,
  с мощта на птиците верни
  Ти, Мони, ще покориш!
  От години си пораснал
  в длъжности различни,
  но за мен си още млад
  за броениците кърмични
  с приятелите отлични.
  Бъди един от нас
  в точния пелинг и час!
  НА ДОБЪР ЧАС....
  Ю

 9. #9
  Авиатор 2 12 юни 2014, 02:10
   
  0
   
  0

  Уважаеми екип н сайта, как може в такава тема и по такъв повод и още повече към такъв човек и професионалист да държите такава дума в коментара на # 3.

  Абе поне малко култура и етикеция може да се наложат тук.

 10. #10
  Preslav 12 юни 2014, 07:53
   
  0
   
  0

  Коментарът на номер 3 бе предизвикан от друг коментар на потребител ZDR, който аз изтрих заради доста обидни думи...

 11. #11
  Авиатор2 12 юни 2014, 15:05
   
  0
   
  0

  Много правилно си постъпил Преславе, но поради вероятността коментарите да останат в архива на сайта завинаги, елементарната етика изисква подобни думи да не присъстват към никого. Все пак сайта играе ролята на огледало.

 12. #12
  Авиатор3 12 юни 2014, 19:32
   
  0
   
  0

  Уважаеми Авиатор2, нали това е целта на сайт като този да се види кой какаво харесва и какво не...Въпреки усилията на Админа да канализира любовта към Русия, както им към креатури като този, има хора ,които не споделят това мнение, нали!?

  Или тяхното мнение няма нужда да бъде споделяно и всички в един дух и посока да мислим?

 13. #13
  Preslav 12 юни 2014, 19:45
   
  0
   
  0

  До АА3 - Анонимен Авиатор 3 - като не ви харесва тук, просто напуснете, демокрация е, нали?

 14. #14
  Авиатор2 12 юни 2014, 20:51
   
  0
   
  0

  Колега Авиатор3,аз говоря за етика в този случай, а етиката няма нищо общо с никакви чувства и канали. Етиката е извън любовта към Русия и няйния баща Съветския Съюз, както и извън омразата и негативизма към САЩ и западните страни.
  Прав сте обаче,че админите в мнозинството си показват някаква немотивирана привързаност и преклонение, ако не е силна думата към Русия и руско-съветско- чекистката политика. Сиреч, те се придържат към някои от пропагандните постановки на съветските комунисти.Но публикуват в интерес на истината и доста материали с антикомунистическа масоченост, сиреч верни.
  Много хора,дори силноначетени и високообразовани правят страхотни напъни да анализират съвременната политика на Русия, но демонстрират пълно непознаване на Съветския Съюз и неговата политика и особено колосална мощ. И стават смешни и наивни. Дори подвеждат младите читатели.
  Същия стил се наблюдава и с нашата история и държава. Невъзможно е да се коментира адекватно днешната Република България, а да се демонстрира пълно непознаване или пренебрежение към вчерашната Народна Република България.
  Да не говорим, защо днешната република не е вече "народна". В малките на пръв поглед нещица се крие голямата истината. Но кой у нас я търси, важното е глупости да ръси , цели да стане известен,да, ....,но наесен!

  Давам пример със служебната кола на нашия Държавен глава до 1989 г., че още преди 35 години е оценил достойствата на капитализма, а някой ме пита "ама какво има общо Мерцедеса на Тодор Живков с темата и днешните събития?.Има, много общо има, но не всеки може да види това "общо".Такъв човек да каже негласно на всички български комунисти, че Запада произвежда по-качествени и по-сигурни коли означава много, страшно много. А на фона на социалистическото съревнование,чрез което ние се надпреварвахме кой по-силно да бута капитализма, нещата ставаха страшно екзотични.

 15. #15
  танкиста 12 юни 2014, 23:13
   
  0
   
  0

  Администратора не е демократ , не дава възможност на всеки да изкаже мнението си! Много е лесно да кажеш "напусни сайта" в такъв случай защо не кажеш че /сайта и администратора/обслужват нечии интереси. Защо е изтрит коментара ми от вчера за ген. Симеонов , че се покри като мишок когато Аню започна риформата в пенсионирането от майори и подполковници ? Администратора на сайта с какво мнение е тогава? Малко като фурнаджийска лопата , тогава не бе съгласен с начина и участниците , а сега го премълчава !Мно.о.ого удобен администратор!Не искам да напусна сайта защото тук мога да срещна мнения на колеги и всякаква друга сволоч независимо каква страна са заели!

 16. #16
  елерона 12 юни 2014, 23:23
   
  0
   
  0

  Може да е много добър пилот , но е лош администратор и ръководител!Тук в пълна степен важи "Принципа на Питър" , как от нивото на компетентност като пилот се издигаш до нивото на некомпетентност и си отиваш като "овца без история".С какво ще го запомни примерно един танкист ,к,оито му е бил подчинен през времето докато е бил Началник на отбраната? С нищо . Той дори не го е защитил пред министъра при реформаторските амбиции на Аню!

 17. #17
  Енчо Добрев 13 юни 2014, 00:13
   
  0
   
  0

  До танкиста, поздрави за откровеността, изключително прав си!

 18. #18
  Preslav 13 юни 2014, 01:03
   
  0
   
  0

  Господа Енчовци, които са далече от доста време от армията и господа танкисти, които и бъкел си нямат от дейността на ген.Симеонов.
  Ще припомня само един миг - при посещението си в Граф Игнатиево през есента на 2012 г. Аню Ангелов се държа доста грубо с пилотите. Тогава ген.Симеонов стана и каза в прав текст - Г-н Ангелов не сте прав, аз не съм съгласен с вашето мнение, не съм съгласен и с вашите реформи.
  Имаше само още един мъж, който се изправи срешу ген.Ангелов при неговото управление - адм.Кавалджиев, който стигна до люта караница на един Съвет по отбрана, по въпроса отново до съкращенията. И тогава Аню заяви - Каквото и да ми говорите, ще мълчите. Аз управлявам, аз съкращавам.
  Така че не сте прави за това че ген.Симеонов си е мълчал... Просто не знаете как стоят нещата.

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка