Днес 1-ви радио-технически полк чества своя празник - патрон на войните от РТВ е св. Мина

Pan.bg 11 ное 2010 | 11:36 views (7821) commentaries(0)
img Д. Ставрев, сп."Клуб КРИЛЕ"

По този повод в Националния военно-исторически музей се състоя тържествен строй. На него присъства началникът на ВВС генерал-майор Константин Попов, командирът на 1-ви ртп полковник Борислав Лазаров, офицери, войници и цивилни служители. В словото си полк. Петров припомни за изключително важната роля на РТВ за гарантиране въздушния суверинитет на страната, като всеки ден 1/5 от личния състав дава дежурство. Успешно се изпълнява и програмата за интегриране в единната система на НАТО за ПВО, като вече 6 поделения са преминали успешно сертифициране от органите на Алианса.
"За мен е гордост че полка изпълнява задачите си достойно, бих казал нещо повече, хората които служат в него вършат геройство в мирно време" заяви генерал-майор Константин Попов в обръщението си към личния състав на 1-ви ртп.
Със заповеди на началникът на ВВС и накомандирът на 1-ви ртп с грамоти и обявяване на благодарност бяха наградени и отличени офицери, старшини, сержанти и войници, както и цивилни служители от поделенията на РТВ.
Полк. Борислав Петров дари на НВИМ книгата за историята на РТВ, униформи, знамена на поделения, сертификати от НАТО и други предмети, които да допълнят музейния фонд.

image
Тържаствения строй на 1-ви ртп

image
Командирът на 1-ви ртп полк. Борислав Петров

image
Началникът на ВВС генерал-майор Константин Попов награди отличили се офицери и сержанти от РТВ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка