БРАВО БЕЛОКОСИ ОРЛИ: БЪЛГАРСКИТЕ ВОЕННИ ПИЛОТИ-ВЕТЕРАНИ СКОЧИХА НА НЕНЧЕВ - НАКЪРНИХТЕ ДЪРЖАВНОТО ДОСТОЙНСТВО С ЧУЖДАТА ОХРАНА НА РОДНОТО НЕБЕ!!!!!

Pan.bg 11 сеп 2016 | 14:17 views (13506) commentaries(8)
img Otbrana.com

Смятаме, че споделеното охраняване на въздушните граници на нашата Родина – Република България, в мирно време от 9 до 16 септември от авиационна група на друга държава, е накърняване на българското държавно достойнство. Това пише в декларация, адресирана до президента, председателя на парламента, премиера, министъра на отбраната, председателя на Комисията по отбрана, началника на отбраната и командира на ВВС, Българската авиационна асоциация (БАА).

От неправителствената организация настояват за ускоряване на процесите ремонта и въвеждане в експлоатационна годност на намиращите се на въоръжение изтребители МиГ-29 в България, съгласно плановете на българските Военновъздушни сили. Доскорошните защитници на родното небе са твърдо за закупуване на чисто нов изтребител. България, пишат те, българската икономика чрез съответните офсетни програми и българските Военновъздушни сили имат тази потребност и като държава с вековна авиационна история го заслужаваме!

***

Декларация

на

Българската авиационна асоциация

Ние, ветераните от Военновъздушните сили на Република България и членовете-ветерани на Съюзите от гражданската авиация, обединени в Българската авиационна асоциация,

основавайки се на член 9 (1) от Конституцията на Република България,

ръководейки се от интересите на Родината в областта на отбраната и защитата на националния ни суверенитет,

съхранявайки паметта на героите, загинали при въздушната охрана и отбрана на Родината ни и въздушната отбрана на нашата столица - София от вражеските бомбардировки над цивилни граждани през 1943-1944г.,

силно сме обезпокоени от участието на
авиационно формирование на друга държава в охраната на въздушните ни граници в мирно време от българска земя, от българско летище! Формално законно, то отразява целенасочените действия и бездействия на редица управления и отделни овластени лица за снижаване бойните способности на българските Военновъздушни сили по охрана на нашето родно небе и спокойствието на нашия народ, демотивира българската младеж и личния състав от българските Военновъздушни сили.

Широко разгласеното „безплатно” за България друго участие в охраната на въздушните ни граници, макар и тестово, веднага асоциира с добре известното на всички ни, че е безплатно само за мишката и сиренцето в капана.

Напомняме, че Република България не е страна, която никога не е имала бойна авиация, напротив: първи в света използваме организирано самолета като бойно средство още през 1912г. и

Декларираме:

1. Подкрепа към изразената позиция на Министър-председателя на Република България и се надяваме на реална национална политика за понижаване нивото на милитаризация в акваторията на Черно море и респективно във въздушното ни пространство.

2. Смятаме като израз на накърняване на българското държавно достойнство споделеното охраняване на въздушните граници на нашата Родина – Република България в мирно време от днес – 9-ти до 16-ти септември от авиационна група на друга държава.

3. Нашето настояване за реално ускоряване процесите по:

а/ ремонта и въвеждане в експлоатационна годност на намиращите се на въоръжение изтребители МиГ-29 в България, съгласно плановете на българските Военновъздушни сили;

б/ закупуване на чисто нов изтребител: България, българската икономика чрез съответните офсетни програми и българските Военновъздушни сили имат тази потребност и като държава с вековна авиационна история го заслужаваме!

Ние призоваваме всички Вас за отговорна държавна политика по реализация на изконните български интереси, неотклонна защита на националния ни суверенитет и достойнство, съхраняване и развитие на Българската армия и българските Военновъздушни сили, недопускане на провокативна искра за голям пожар от територията на нашето Отечество!

За нас България, Българската армия и българските Военновъздушни сили са светини!

Българска авиационна асоциация

9 септември, гр. София

Решение на Управителния съвет на Българската авиационна асоциация от 09 септември 2016г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  карам колело.... 11 сеп 2016, 20:08
   
  48
   
  3

  Да "светна" белокосите орли, че Ненчев е подвластен на един бабуин, дето се изживява като собственик на държавата. Та там си съсредоточете недоволството, а не като дойде у ваше село да реже лентички да се надпреварвате да му ръкопляскате и да си правите снимки с него.

 2. #2
  Сведущ 11 сеп 2016, 20:51
   
  11
   
  2

  Да не се притесняват, а да попитат дали наистина го носят, или е само на думи! Че май само стоят на Графа!!

 3. #3
  гтр 11 сеп 2016, 21:18
   
  27
   
  2

  ПОКЛОН ПРЕД БЕЛОКОСИТЕ ОРЛИ.НО НЯMА ПАРИ ЗАЩОТО ГИ ОТКРАДНАХА ДНЕШНИТЕ ПОЛИТИЦИ.ПОКЛОН.

 4. #4
  Велко Велков 11 сеп 2016, 21:49
   
  22
   
  1

  на Ненчев му дреме за родното небе и неговата охрана. Той знае, че е мрази Русия и нашите ВВС трябва да са въоръжени с американски самолети. Другото няма значение.... На Бойко армия не му трябва, а трябва да търпи Ненчев, защото коалицията с РБ (правителството) рухва.

 5. #5
  Херкулес 11 сеп 2016, 23:16
   
  18
   
  1

  След дъжд качулка. Вече унищожиха някога славната велика българска армия! Все пак браво на ветераните, нашите славни български орли, и... по-добре късно, отколкото никога!

 6. #6
  todorb2000 12 сеп 2016, 05:37
   
  14
   
  2

  Само Румен Радев си хвърли пагоните заради политически въпрос. Охраната на въздушното ни пространство от чужда държава е политически въпрос.
  Генералите следва да си хвърлят пагоните, ако има достойнство на политици с пагони, защото ги назначава Правителството!!!

 7. #7
  Радостин Радев 12 сеп 2016, 06:14
   
  4
   
  9

  Какъв ли повод ги е събрал ветераните точно на 9-ти септември?

 8. #8
  BAH 12 сеп 2016, 13:48
   
  8
   
  7

  Mи къде бяха белите орли от 09.09.1944 до 10.11.1989 г.? То не само небето, не само земята ами и ние самите бяхме собственост на братска държава. За к'ва чест, за к'ви пагони ми говорят ?
  Ми те тогава и честта и пагоните си ги бяха предали на големия брат, ама някой питаше ли те тогава? К'во пишеха вестниците? К'ва беше телевизията - новините ги даваха след "съветските" да имат време да ги преведат.
  Сега се сетиха за честта и пагоните, щото идват избори и столетницата стяга редиците на безчестните и безпагонните . Ще има бунт на полицаи, ще протестират "бедни" червени пенсионери с по 1000 лв. пенсии....Елементарно Уотсън.....

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка