СНИМКИ: ПРАЗНИК ЗА ДЕНЯ НА АВИАЦИЯТА И КОСМОНАВТИКАТА НА ТУ-ПЛОВДИВ НА ЛЕТАТЕЛНА ПЛОЩАДКА "ГРАФ ИГНАТИЕВО"

Pan.bg 12 апр 2017 | 16:13 views (4821) commentaries(0)
img
marica.bg

Четиринадесет леки едноместни и двуместни самолета, три дрона, шест авиомодела и почти 200 гости посрещнаха днес на своя празник на летище „Марица“ край с. Граф Игнатиево домакините от специалността „Авиационна техника и технологии“ на Техническия университет – филиал Пловдив.

Начало на празника даде военен самолет МиГ-29, който с бръснещ полет над летището поздрави бъдещите авиоинженери и летци. С приветствен адрес от името на Президента на България, към студентите и преподавателите от вуза се обърна ор полк. Илия Милушев, съветник по сигурността на ген.ор Румен Радев, който е бивш военен летец. В приветствието си президентът Радев изразява съжаление, че не може лично да присъства на празника, но пожела на всички да летят – в учението и в практиката на бъдещата си кариера.

Ръководителят на катедра „Авиационна техника и технологии“ проф. д-р Добрин Сеизински каза, че обучаваните седемдесет авиоинженери имат учебни резултати, по-високи от средният за факултета успех от 4,50. За първи път през 2017 година към завършващите инженери са проявили интерес от пловдивското предприятие Авионамс, което наскоро бе изкупено от държавата. Основният потребител обаче си остава фирма Луфтханза техник. Авиоспециалисти се търсят още в частните летища на страната, каквото е и летище „Марица“.

В ранния следобед празникът продължи с летателен ден. Според Стилияна Бакалова – студент на годината по техническите науки и съорганизатор на събитието, желание да полетят на самолет са изразили нейни колеги, както и журналисти. „Днес ще летят всички, които имат кураж и които пожелаят“ - обобщи накратко летателния план за деня отличничката на Техническия университет – филиал Пловдив.Снимки: Николай Димов, сп.КРИЛЕ
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


СНИМКИ: ПРАЗНИК ЗА ДЕНЯ НА АВИАЦИЯТА И КОСМОНАВТИКАТА НА ТУ-ПЛОВДИВ НА ЛЕТАТЕЛНА ПЛОЩАДКА "ГРАФ ИГНАТИЕВО"

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker