Денят на авиацията и космонавтиката в Пловдив завърши с интересни тематични лекции

Pan.bg 12 апр 2017 | 22:37 views (1763) commentaries(0)
img
Сп.”Клуб КРИЛЕ”, Н.Димов

В Голямата конферентна зала на Градски дом на културата „Борис Христов“ се състоя заключителния етап на мероприятиятя в Пловдив по случай Межународния ден на авиацията и космонавтиката.

В началото на тържествената вечер началникът на пловдивския гарнизон и командир на 68-а бригада „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев награди с почтени грамоти полк. Асенов и шефът на „Авиамаш“ ЕООД Христо Барутчиев за техния изключителен принос към отбелязването на празника в Пловдив.

Малко след това директорът на Института за космически изследвания и технологии-БАН чл. кор. проф. Петър Гецов изнесе изключително интересна лекция на тема „Българският принос в усвояването на космоса“. Заключителните му думи бяха „Нека Пловдив стане ави-космичската столица на България”.

След него председателят на Българското астронавтическо дружество – Пловдив доц. дтн инж. полк. Светлозар Асенов запозна присъстващите с живота и постиженията на космонвта и летец-изпитател, големият приятел на България и Пловдив – Игор Волк.

image image

image image

image image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker