Един B-52H, консервиран в пустинята в Аризона, отново е върнат в експлоатация

Pan.bg 20 май 2019 | 16:03 views (633) commentaries(0)
img
"Wise Guy", един B-52H, произведен през 1961 г., наскоро беше "разконсервиран", за да замени самолет, загубен при катастрофа в Гуам преди почти три години.
Самолетът със сериен № 60-0034 (платен от USAF през 1960 г.) е бил консервиран за съхранение в авиобаза Davis Monthan през 2008 г. Тогава той е носил цветовете на 5th Bomb Wing от авиобаза Minot (Северна Дакота). След няколко седмици на работа за извеждане от консервация, той е предаден на 307th Bomb Wing на USAF Reserve в авиобаза Barksdale, Луизиана. Но преди да бъде сертифициран с годност за експлоатация, Wise Guy обаче ще трябва да премине през съоръженията на авиобаза Tinker, където ще бъде модернизиран до стандарта на самолетите B-52H, които в момента са в експлоатация.
Връщането на самолета в експлоатация ще компенсира загубата на един самолет през 2016 г. и ще се присъедини към 76-те B-52H, в съответствие с плана на Global Strike Command.
Това не е първият случай, когато USAF изтегля бомбардировач от консервация в Аризона, тъй като през 2015 г. вече е бил изтеглен от Davis Monthan бомбардировачът В-52H "Ghost Rider" (s/n 61-0007) , за да замени подобен самолет, унищожен при електрически пожар. Все още 10-на B-52H ще се съхраняват в пустинята, вероятно, за да бъдат върнати един ден в експлоатация за компенсиране на евентуални загуби.


Източник: Aerobuzz.fr
Снимка: © US Air Force
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка