България ще ремонтира части за изтребители не само тези, които ще получим, но и чужди.

Pan.bg 18 юли 2019 | 15:54 views (1764) commentaries(15)
img
blitz.bg


Страната ни се включва в ремонта на чужди изтребители, а "Локхийд Мартин Глобъл" вече е анализирала 100 наши компании

Производителят на F-16 “Локхийд Мартин Глобъл” ще обучи български компании, инженери и IT специалисти да ремонтират части за изтребители. А нашите фирми ще могат да поддържат и поправят не само тези, които ще получи България, но и чужди.

“Локхийд Мартин Глобъл” вече е анализирала 100 наши компании.

Това обяви пред комисията по отбрана на Народното събрание министърът на икономиката Емил Караниколов по време на обсъждането на споразумение относно приемането на програма за индустриално сътрудничество с производителя “Локхийд”.

България ще може да следи техническото състояние на всички изтребители от този вид по света, за да кандидатства в обществени поръчки за ремонт, уточнява Канал 3.

“Това ни дава капацитет, който иначе няма откъде да вземем. Най-скъпото нещо в света е ноухауто. Моята мечта е след години България да може да прави и самолети”, амбициран е Караниколов. Всички тези умения българите ще придобият за сметка на “Локхийд” още преди пристигането на първите изтребители през 2023 г., увери министърът.

Освен че ще осигури обучения, включително с тренажор, производителят ще инвестира и в българското производство на дронове и безпилотни самолети. Двете страни ще могат да допълват програмата за индустриално сътрудничество.

С 13 гласа “за” и 7 “против” комисията одобри програмата. Вчера тя одобри и договорите със САЩ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 15

 1. #1
  KOREKTOR 1 18 юли 2019, 16:29
   
  31
   
  11

  “Локхийд Мартин Глобъл” вече е анализирала 100 наши компании. "

  МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО АДЖЕБА , КОИ СА ТЕЗИ 100 "НАШИ" КОМПАНИ.

  ЧЕ ТО В КОЛОНИАЛНА ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ ЕДВА ЛИ СА ОСТАНАЛИ ТОЛКОВА МАШИНОССТРОИТЕЛНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ДА РАБОТЯТ , А КАМО ЛИ С РЕМОНТ АВИАЦИЯ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ.

  ТОВА ДА НЕ Е КАТО ДА ПРАВИШ КИРКИ И ЛОПАТИ.

  ТО МАЙ В КОЛОНИАЛНА ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ И КИРКИ И ЛОПАТИ НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ А СЕ ВНАСЯТ.

  КАТО ГЛЕДАМ ПО ЖЕЛЕЗАРИИТЕ ЧУКОВЕТЕ СА ВСЕ ВНОСНИ.

 2. #2
  THUNDER 18 юли 2019, 16:51
   
  26
   
  7

  Жална им майка на тия дето ще им ремонтираме изтребителите.

 3. #3
  popa 18 юли 2019, 18:58
   
  23
   
  3

  Те на танковете и БТР– ите ни един свестен ремонт и модернизация не могат да направят , та на самолетни агрегати ще правят!!! ами то само като прочетеш кой го е казал„„ експертите от народното събрание", и трябва да ти е ясно за какво става дума!!!

 4. #4
  Въпрос? 18 юли 2019, 19:16
   
  14
   
  22

  Искам да попитам защо българинът гледа на всичко с негативизъм и завист към другите?
  Първо беше проблема с конкурса, че щяхме да вземем трета ръка самолети от Португалия (като Румъния), е взехме чисто нови блок 70. После беше, че са 8, е накрая взехме 8 и се договорихме за още 8 на разсрочено плащане, което прави 16 самолета. Накрая беше, че за тези пари САЩ нямали да инвестират нищо в България, е излезна че ще има инвестиции а ние пак сме недоволни.
  Вярвам по времето на соца пак е имало недоволни българи.
  Затова въпросът ми е, кога най-накрая ще сме доволни от нещо? Все нещо ни криво, все нещо ни чупливо, все нещо, нещо, нещо.......

 5. #5
  THUNDER 18 юли 2019, 20:58
   
  25
   
  9

  Отговор на коментар: #4

  Въпрос :

  Колко си годишен ?

  Твърде млад и прекалено наивен, ще предположа аз !

  Когато влизахме в НАТО ни обещаваха, че ако си нарежем стратегическите балистични ракетите, ще ни компенсират с една ескадрила бойни хеликоптери Арпач, чисто нови !

  Като нарязаха ракетите, в едно село военните строители на Сащ ( работните пчелички ) построиха един мост. Той моста същата година падна от пролетните дъждове, толкова и качествено го бяха строили явно.
  Американски медици премериха кръвното на няколко пенсионера в селото и раздадоха очила за четене, от евтините къде ги ма по сергиите на пазара.

  А, американският посланик рече :

  - Нали туй се бяхме разбрали за сметка на ракетите ето оказахме помощ !

  Не ги помниш тия работи сигурно си бил в забавачката. Един ден ще пораснеш и ще почнеш да разбираш нещата.

  Дълго е да ти обяснявам защо нямаме потенциал да ремонтираме изтребители и това са празни обещания.

  -------------------------------------------------------
  Американски военни лекари преглеждат безплатно във Варна

  25.07.2009 • Мартин Николов, РТВЦ- Варна

  Видео :

  http://news.bnt.bg/bg/a/12285-amerikanski_voenni_lekari_preglejdat_bezplatno_vyv_varna


  * Балистични ракети за очила.
  ** Бизонски кожи за огнена вода и мъниста.

 6. #6
  Лили-Путкин 18 юли 2019, 21:32
   
  5
   
  25

  Жалък нещасник не лъжи децата, как сме имали промишленност!!! Изхвърлени технологии от преди потопа използвахме тук пример соди завод Девня технолпгия от 1934 г. КРЕМИКОВЦИ и в индуя бяха по напред пт нас!!! А ЗА КОЛОНИОТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ, ИМА ЛИ ДРУГА ДЪРЖАВА ВЪВ ВСЕКИ СВОЙ ГРАД ПАМЕТНИК НА СЪВЕЦКИЯ ОКОПАТОР !!! КАТО НИЕ СМЕ НЕ ОТРАЛНИ ПРЕЗ В. С. В. И РУСИЯ НИ НАПАДА, ОДГОРЕ НА ВСИЧКО ТУК НЕЕ УМРЯЛ НИТО ЕДИН РУСКИ ВОЙНИК! ОСВЕН ОТ ПРЕПИВАНЕ ИЛИ РАЗТРЕЛЯН ЗА КРАЖБИ!!! И ТАКИВА ЧЕРВЕНИ ЛАКЕИ КАТО ГОРЕ ПИШЕШТИЯ ЩЕ КАЗВА КАКВО СМЕ ИМАЛИ РУСКИ ГОВНА СЯКА ВТОРА РАКЕТА БРАК!!! СС 20 - БОКЛУК БЕЗ ЕЛЕКТРОНИКА!!! ЖАЛЪК НАЦИОНАЛ ПРЕДАТЕЛ ТАКИВА КАТО ТЕБ И ЛЬОТЧИКА НА ВЪЖЕТО!!!

 7. #7
  Тъпчигъзов 18 юли 2019, 21:46
   
  8
   
  17

  Не лъжи, господин алкохолик-комунст.
  Балистичните ракети бяха нарязани, защото иначе Турция нямаше да подпише на България за членство в НАТО. Никой не е обещавал нищо срещу балистичните ракети, нито е карал България насила да ги реже.
  Отделно, че след като Желю Желев ги разсекрети, вече трябваше да подписваме договора за неразпространение на ракети със среден обсег в Европа, а СС-23 ги брояха за такива.
  Предлагаха две ескадрили вертолети със 100% американска логистика, само екипажите българи, но при условие, че са базирани и действат в Афганистан. Екипажите на съкратените Ми-24 от Стара Загора бяха още способни, но не им позволиха да се приучат на американска техника.

 8. #8
  THUNDER 18 юли 2019, 22:25
   
  20
   
  7

  Време беше и соросите, да се активизират.
  Днеска не сте се обаждали, трябва да изкарате норматива, я за хлебче, я за дрога.

  Първият толкова неадекватен, че нито в разговора влезна, нито името на ракетата уцели. Явно за дозата бачка.

  Вторият уж по-адекватен, но премълчаната истината се крие в детайлите.
  Вярно Турция постави условието за СС-23. Никой не ни е принуждавал.

  За справка те и македонците никой не ги е принуждавал да си сменят името. Те сами си решиха. Щото им обещаваха светло бъдеще. Така както на нас едно време комунистите (тука ти падна първата опорна точка, явно от скоро са те назначили в тоя сайт ), а в последствие новите господари в НАТО.

  Не само Апачи обещаваха, но и пейтриат обещаваха. Трябваше им обществена подкрепа, като сега, и като на сватба се почна едно обещаване, точно като сега.

  Да, американско държавно лице не излизало по тв. и в прав текст не заявявало ще ви дадем хеликоптери Апач. Те и сега американците не обещават нищо, както тогава и сега го правят български политици след среща с американски сенатори.

  Я, виж горе кой обещава да правим ремонти на изтребители ?

  Тия меморандуми трябва да ги чете повече. Особено с думички от сорта ограничение, неразпространение, конвенция за забрана на използването ..

  Едното не важи за заварени случай, друго ти забранява да произвеждаш, предоставяш на трети страни, трето да притежаваш ...

 9. #9
  KOREKTOR 1 19 юли 2019, 11:24
   
  14
   
  7

  ЗА #6
  Лили-Путкин

  "КАТО НИЕ СМЕ НЕ ОТРАЛНИ ПРЕЗ В. С. В. И РУСИЯ НИ НАПАДА ...."

  О-О-О-О-О-О,

  СВЕЩЕННА НЕГРАМОТНОСТ И ПРОСТАЩИНА !!!

  КАКВО ДРУГО ДА КОМЕНТИРАМ ДЕБИЛИИТЕ ТИ ?

  Я МАРШ ВЕДНАГА ДА ЛАПАШ АФРОКРАВАРСКИ КУРОВЕ НА КОЗЯК 16 ИДИОТ БЕЗМОЗЪЧЕН !!!

 10. #10
  Проф.Александър Цанковъ 19 юли 2019, 12:39
   
  3
   
  19

  ПедеРуски тролове и безмозъчни русофили!

 11. #11
  Дедо 19 юли 2019, 14:58
   
  8
   
  3

  Ко, ко каза тоя. Ще ремонтирате........ на дядо ми каручката.

 12. #12
  KOREKTOR 1 19 юли 2019, 16:08
   
  14
   
  6

  ЗА #10 ДЕБИЛА
  Проф.Александър Цанковъ

  УКРАИНЕЦ ,

  Проф.Александър Цанковъ ,

  ФАКТ

  ОБЕКТИВЕН

  МОШЕ


  ГОВЕДО ТЪПО СЪС СТОТИЦИТЕ НИКНЕЙМОВЕ ОТ ТЪПИ ПО ТЪПИ

  Брандера , Задунайски , НиколовТуполев , Пуркooooooo , Ronaldo #4 ПУТЛЕР КАПУТ , Българинобектив , БИВШ ТАНКИСТ , ЗАПОЗНАТ С БЛИЗКИЯ ИЗТОКKO , REKTNI Amarginal , Шухевич , 100 Рублей за Доллар , Галициев , ЭАС - эвразийский союз , Опозиция , Този М-16-УM-16 , UKурсант , Конквистадор , Чебурашката , Антиглобалист , Обективен , БЕЗАНАЛОГОВИ РУСКИ ТРОШКИ , НовияИ . Пишков , Конкретно , ГНЕВЕН , Коректен , Знайко , Опитен ,Аматиор , Кадет , Караденизов от Мадрид , Плевнелиев , Варшавския , ORHAN , Ганева , Проверяващ , Апостола , Артелчик , АХМЕД ДОГАН=РУСИЯ, bedna i gladna Russia , ПИШЕВ , ФЛОТСКИ , Flotski , NAVYCOMODORE , Сержант , ЖЕЧ-ПОСПОЛИТАSEA , POINTAПОКАЛИПТО , доцентДенев , ИСТИНАТА , истината , COLONEL, K.DENEV , К.Денев , ПОЗНАВАЧ , избягал от руската кочина , VEKTOR , заходящ , Моше , Коен , СЕ? ВАЛ , Сервал , Хелсински , К. Каракал , Seminyak Аз да кажа , Новак , NOVAK ,Умерена опозиция , Protektor ,Polkovnik ,Антиемигрант на Квадрат , antiemigrant , ukrain-inform , украинец , Обективен , обективен и какво ли още не

  УКРОПУТКО ТЪПА ХОХЪЛСКА САЛОЯДНА БАНДЕРОВСКА ШИРОКОУПОТРБЕНА СЕКСУАЛНО КРАВАРСКИ

  ФАШИЗОИД БЕЗМОЗЪЧЕН НЕЧОВЕКОПОДОБЕН КРЪВОЛОЖКИ

  КУРВО ДЪРТА МУХЛЯСАЛА КРАВАРСКО-ТУРСКА БЕЗРОДНА ПРОДАЖНА

  УРУСПИЙО СМАМУРЛЯСАНА МУМИФИЦИРАНА ДОЛНА ,

  НЕВЪРВЬОЙШ МА КУРВЕТИНО ТЪПА БЕЗРОДНА КРАВАРСКО-ТУРСКА.

  НАЙ-ГОЛЯМАТА БЕЛЯ Е СТАНАЛА , КОГАТО ТЪПИЯТ ТИ БАЩА ПОЛКОВНИКЪТ ТЪПАНАР НОМЕНКЛАТУРЧИК СЕ Е ИЗПЛЯКАЛ В МИРИЗЛИВАТА ШУНДА НА МАЙКА ТИ ПРОСТА И СИ СЕ ЗАЧЕНЪЛ ТИ НЕДОРАЗУМЕНИЕ НЕЧОВЕКОПОДОБНО.

  ЯСНА ЛИ ТИ ИСТОРИЯТА МА ЛАЙНО ДОЛНО ВОНЯЩО

  АЗ ОТ КОГА СЪМ КАЗАЛ И ДОКАЗАЛ , ЧЕ ТИ ГАДИНО ПРОТИВНА БЕЗРОДНА СИ ЗАЧЕНАТА ОТ МУТИРАЛ АТРОФИРАЛ ТРЕТОПОЛОВ СПЕРМАТОЗОИД НА ДЕБИЛA ПОЛКОВНИК БАЩА ТИ И ОЛИГОФРЕННА ВКИСНАТА МУХЛЯСАЛА ТОЖЕ ТРЕТОПОЛОВА ЯЙЦЕКЛЕТКА НА МАЙКА ТИ С НАПРЕДНАЛ АЛЦХАЙМЕР НАСЛЕДЕН ОТ ТЕБЕ КУРВЕТИНО БЕЗРОДНА ПРОДАЖНА.

  ИЗТЪРКАНА СИ ВЕЧЕ И СИ АМОРТИЗИРАНА ОТ НЕПОВТОРИМАТА СИ ТЪПАНАРЩИНА И ДЕБИЛСКА ПРОСТАЩИНА МА МУМИЙО МУХЛЯСАЛА ИЗКУФЯСАЛА СКАПАНА.


  П.П.

  НАЛИ ЗНАЕТЕ БИОГРАФИЯТА НА УКРОПУКТАТА ПИСАНА ОТ САМИЯ НЕГО.

  УКРОПУТКАТА Е БЕЗРОДЕН ПРОДАЖЕН НЕБЪЛГАРИН ИЛИ ТОЧНО КАЗАНО Е БЕЗМОЗЪЧЕН МУТАНТ ДЕБИЛ С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД.

  СИН НА ТАТКО ПОЛКОВНИК - НОМЕНКЛАТУРЧИК ОТ БНА , НАЧАЛНИК ОТДЕЛ В МНО , ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ЧЛЕН НА БКП И ВЪРЛ КОМУНИСТ..

  КАТО ТАКЪВ НАСЛЕДНИКЪТ МУ УКРОПУТКАТА ЯВНО Е ЛАПАЛ И СЕ Е ТЪПКАЛ С ПЪЛНИ ШЕПИ ОТ БЛАГИНИТЕ НА ТАКА ОМРАЗНИЯ СЕГА МУ КОМУНИЗЪМ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ ОТ ВСИЧКИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО СИ И ПРИВЕЛЕГИИ ЗА БЛАГОДАТЕН ЖИВОТ.

  В ПОСЛЕДСТВИЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО МУ И ПРИВЕЛЕГИИ Е ИЗПРАТЕН НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ЗА НЕГО ДА ПОПИВА НАУКИ И ЗНАНИЯ В БИВШИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ В БИВШАТА УКРАИНСКАТА СЪВЕТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА В РУСКО НАСЕЛЕНИЯТ ГРАД ХАРКОВ.

  ТАМ СЪС СИГУРНОСТ Е И ПОЛУЧАВАЛ НАПЪЛНО НОРМАЛНА СОЛИДНА СТЕПЕНДИЯ И Е ГУЛЯЛ И СЕ Е РАЗПЛУВАЛ НА ГЪРБА НА ЦЕЛИЯ СЪВЕТСКИ НАРОД В ТОВА ЧИСЛО И НА РУСНАЦИТЕ И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА СЕГА ТОЙ ИМ СЕ "ОТБЛАГОДАРЯВА" С ТАКАВА " ВСЕОТДАЙНА ЛЮБОВ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ " .

 13. #13
  Проф.Александър Цанковъ 19 юли 2019, 18:44
   
  5
   
  12

  Отговор на коментар: #12

  ТИ УРОДЕ, С ИБРИКЧИЙСТВОТО, ЧРЕЗ КОЕТО ПРОДАВАШ И ПРЕДАВАШ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ! ТОВА Е РУСОФИЛСТВОТО В ДЕЙСТВИЕ! За което престъпление трябва да има затвор или разстрел. А най-добре е да бъдеш обесен в подземията на ареста, с примка на шията , след което в чувала докато си още топъл ! Така както правилно го правеха през 1925 г. Слава на ген. Иван Вълков и к-н Иван Харлаков!!!......Работата по-окончателното ви ликвидиране стои още недовършена !!!!

 14. #14
  ха 19 юли 2019, 22:23
   
  2
   
  7

  Панелните таласъми със зелени чорапи изпълзяха да обяснят колко са некадърни българите, “благодаря” предатели, и най -вероятни АПЗ-та!

 15. #15
  EnchoDobrev 22 юли 2019, 14:01
   
  0
   
  2

  Замириса отново.......

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка